NATO

Crna Gora započela post-monitoring dijalog sa EU

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope, ukinula je juče, na završnom plenarnom zasjedanju u Strazburu, Monitoring misiju u Crnoj Gori, kako bi započeli post-monitoring dijalog u svjetlu napretka naše zemlje od 2012. godine, prenosi Portal RTCG.
Crna Gora započela post-monitoring dijalog sa EU
Portal AnalitikaIzvor

- Na osnovu izvještaja izvjestioca za Crnu Goru Kima Sasija i koizvjestioca Terija Lejdena, parlamentarci su naglasili odličnu saradnju Crne Gore sa institucijama Savjeta Evrope, posebno Venecijanskom komisijom, kao i njen trud u procesu evropskih integracija. Posebno je Parlamentarna skupština SE pozdravila korake koje Crna Gora čini u borbi protiv diskriminacije, kao i u integraciji raseljenih osoba - stoji u usvojenom dokumentu.

Kako se navodi u Rezoluciji, Crna Gora će biti vraćena u proces monitoringa, ukoliko do kraja 2017. godine ne završi reforme, posebno u oblasti izbornog procesa, nezavisnosti sudstva, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i napretka u slobodi medija. 

Podsjećamo, ukidanje Monitoring misije u Crnoj Gori najavljeno je početkom decembra prošle godine, nakon što je naša zemlja dobila pozitivne ocjene u godišnjem izvještaju.

Izvor: RTCG

Foto: euobserver.com

Portal Analitika