Politika

STARAJ: Posvećenost Crne Gore je primjer ostalim aspirantima

Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa ambasadorom Mađarske pri NATO-u Peterom Starajem.
STARAJ: Posvećenost Crne Gore je primjer ostalim aspirantima
Portal AnalitikaIzvor

Ona je istakla značaj dobre komunikacije sa partnerima, naročito u ovom stadijumu integracionih procesa, te izrazila zadovoljstvo što sa predstavnicima partnerskih zemalja ministarstvo odbrane ima kvalitetnu saradnju.

Staraj je istakao značaj do sada sprovedene reforme, uz ocjenu da posvećenost Crne Gore svakako služi kao primjer ostalim zemljama aspirantima. Naglasio je da i jedan od prioriteta Mađarske, kao kontakt zemlje Crne Gore za NATO, pružanje pune podrške kvalitetnoj komunikaciji na relaciji NATO - Crna Gora. Ambasador je dodao da će u narednom periodu raditi na afiramciji rezultata koje Crna Gora ostvaruje u okviru euroatlantske agende.

Sa Starajem se ranije danas susreo i sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i evropskih integracija Igorom Lukšićem.

Zajednički je ocijenjeno da je članstvo u NATO najbolja garancija bezbjednosti i stabilnosti zemlje, kao i sigurnosti njenih granica.

Portal Analitika