Abiznis

Sekulić: Cijena interneta niža 35 odsto, ali i dalje viša nego u EU

Direktor Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Zoran Sekulić, kazao je da je cijena interneta od decembra prošle godine snižena za 35 odsto, ali da je i dalje viša od evropskog prosjeka. On je u izjavi za Portal Analitika najavio nove internet operatore, koji će uticati na dalje smanjenje cijena interneta.
Sekulić: Cijena interneta niža 35 odsto, ali i dalje viša nego u EU
Portal AnalitikaIzvor

„ Značajno je istaći da će uslugama interneta u najskorije vrijeme početi da se bave i drugi operatori. Pa osim mjera koje čini Agencija, konkurencija će uticati da imamo još niže cijene interneta. Očekujemo, dakle, još niže cijene interneta, kazao je Sekulić.

On je podsjetio da je Agencija saglasno zakonskim ovlašćenjima, izvršila analizu relevantnog tržišta pružanja internet usluga, i prepoznala Telekom Crne Gore kao operatora sa značajnim tržišnim učešćem.

„ Agencija je naložila Telekomu mjeru odvojenog i troškovnog računovodsta, da bi se utvrdilo da li Telekom zloupotrebljava monopolski položaj. Iz te analiza i podataka koje je dostavio Telekom, došli smo do zaključka da cijene treba da budu niže 35 odsto. Dakle, naložili smo smanjenje cijene interneta za u prosjeku 35 odsto, što je Telekom ispoštovao, objasnio je Sekulić.

Prema njegovim riječima, mjera odvojenog i troškovnog računovodstva je i dalje na snazi.

„Kada budu dostavljeni podaci za 2014.godinu, što mi očekujemo u martu, Agencija će tada razmotriti eventualno dalje sniženje za Telekom, zaključio je Sekulić.

P.Zečević

Portal Analitika