Tenis

AO: Marej zaustavio Kirjosa, sa Berdihom u polufinalu

Endi Marej je zaustavio pohod Nika Kirjosa na Australijan openu, pošto je slavio ubjedljivo u četvrtfinalu rezultatom 3:0, prenose sportski portali.
AO: Marej zaustavio Kirjosa, sa Berdihom u polufinalu
Portal AnalitikaIzvor

Kirjos nije bio na nivou tako da je Marej veoma lako stigao do pobjede i polufinala protiv Berdiha. Iskustvo škotskog tenisera došlo je brzo do izražaja pošto je Marej vrlo lako umirio publiku, a čestim nešto dužim pauzama između poena poremetio je i Kirjosov ritam tako da je prilično jednostavno riješio prvi set. Dovoljan mu je bio brejk u šestom gejmu za 6:3.

Drugi set donio je najveću borbu pošto Kirjos nije dozvolio rivalu brejk. Spasio je brejk loptu u trećem gejmu i oveo je set u taj brejk. U 13. gejmu viđeno je čak sedam mini brejkova, a jedan više napravio je Marej koji je od 5:5 vezao dva poena i sa 7:5 stigao je do 2:0.

Treći set bio je praktično formalnost pošto je Marej u šestom gejmu napravio očekivani brejk i poveo 4:2, ali nije njime prelomio meč. Kirjos je u narednom gejmu prvi put stigao do brejk šanse, a iskoristio je drugu za 4:3. Probudilo je to nadu, ali ona je kratko trajala. Iako je u narednom gejmu bilo 30:00, Marej je odigrao nekoliko spektakularnih poena, stigao je do nove brejk šanse i na kraju je iskoristio za 5:3, a onda je servisom završio meč sa 6:3.

Marej se peti put plasirao u polufinale, dok je Kirjos prvi tinejdžer još od Rodžera Federera koji je stigao do dva gren slem četvrtfinala.

Portal Analitika