Društvo

Saradnjom do boljih uslova života

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša razgovaro je danas sa predstavnicama NVO „Udruženje roditelja“Kristinom Mihailović i Dejanom Ponoš o budućim zajedničkim aktivnostima Glavnog grada i tog udruženja.
Saradnjom do boljih uslova života
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora sagovornici su ocijenili da postoji dosta prostora za uspostavljanje saradnje u više oblasti koja su veoma važna za sve roditelje i đecu u Podgorici, posebno na polju obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, sporta i kulture, kao i vođenja zdravih stilova života.

Zamjenik gradonačelnika Mugoša je naglasio da je uspostavljanje partnerstva između Glavnog grada i NVO „Udruženje roditelja“ obostrano veoma značajno i kosrisno, ističući da postoji veliki broj konkretnih aktivnosti koje zajednički treba realizovati u narednom periodu kako bi roditelji i đeca u Glavnom gradu imali kvalitetnije uslove života.

Predstavnice NVO „Udruženje roditelja“ su iznijeli niz konkretnih predloga za koje smatraju da postoji dosta prostora za saradnju u cilju unapređenja i poboljšanja statusa roditeljske zajednice i đece u Glavnom gradu. One su posebno naglasile značaj rješavanja trenutno nedostajućih prostornih kapacteta u vrtićima u Glavnom gradu, kao i obnovu postojećih i izgradnju novih dječjih igrališta u Podgorici.

Zamjenik gradonačelnika Mugoša je tim povodom saopštio da nova gradska uprava sa posebnim senzibilitetom vodi brigu o potrebama, kako roditelja, tako i njihove đece i da će realizacijom planiranih projekata u velikoj mjeri doprinijeti boljem i kvalitetnijem žitotu i odrastanju  najmlađe populacije u Podgorici.

 

Portal Analitika