Politika

ABAZOVIĆ: Sutorinom skreću pažnju s ekonomskih problema

Priča o Sutorini služi za prikrivanje velikih ekonomskih problema i životnih tema kako u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, smatra nezavisni poslanik Dritan Abazović.
ABAZOVIĆ: Sutorinom skreću pažnju s ekonomskih problema
Portal AnalitikaIzvor

On je ocijenio da je ta priča došla u prilično nezgodnom trenutku za obje države.

„Ona služi samo za prikrivanje velikih ekonomskih problema i unutarpolitičkih odnosa u BiH, a crnogorskim političkim elitama odgovara jer će forsiranje te priče baciti u drugi plan neke životne teme koje su mnogo aktuelnije“, kazao je Abazović agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, te teme se tiču, prije svega, kredita za autoput, dužničkog ropstva u koje država sve više ulazi, ali i onoga što bi trebalo da bude prioritet u ovoj godini - borbe protiv kriminala i korupcije.

„Ne želim da vjerujem u teoriju zavjere, ali ne želim potpuno ni da odbacim mogućnost da se ovo, možda, i dogovorno radi, bilo je i takvih navoda iz BiH“, dodao je Abazović.

On je kazao da se nada da ta priča neće završiti na međunarodnom sudu, jer bi to, kako je naveo, bilo loše za međudržavne odnose.

„Iz tog spora bi jedna strana morala izaći kao pobjednik, a druga kao gubitnik, što bi dodatno podiglo tenzije“, pojasnio je Abazović.

On je rekao da priču o Sutorini doživljava „slično kao onu o Dronu na utakmici u Beogradu, kao kamenovanje na Kosovu, dolazak kosovskih zvaničnika u Crnu Goru“.

„To su sve teme koje bez ikakve potrebe dižu međudržavne tenzije i skidaju sa dnevnog reda one koje su najbitnije za građane regiona, a to je ekonomski razvoj koji je u velikoj krizi“, zaključio je Abazović.

 

MINA

Portal Analitika