Politika

KNEŽEVIĆ: Tužilaštvo da nas upozna sa rezultatima istrage oko DKP-a

Dominantna praksa i ekonomska logika aktuelnog režima u postupku privatizacije crnogorskih preduzeća označili su njihovo uništavanje, a zatim prodaju u bescjenje, na namještenim tenderima politički podobnima iz vlasti, bliskim novokomponovanim biznismenima. Zato bi bilo neophodno izvršiti reviziju svih privatizacija koje su donosile milione novim vlasnicima firmi, radnicima opstanak bez egzistencije i ulicu, a državi Crnoj Gori milionske dugove zbog štetnih ugovora, saopštio je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.
KNEŽEVIĆ: Tužilaštvo da nas upozna sa rezultatima istrage oko DKP-a
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je sličnu sudbinu doživio i jedan od nekadašnjih nacionalnih giganata, Duvanski kombinat Podgorica, da bi se time otvorio prostor i za rad neprijavljenih privatnih fabrika duvana.

- Očekujemo da nas narednih dana državno tužilaštvo  upozna s rezultatima istrage o prodaji imovine Duvanskog kombinata Podgorica, kao i da li će istraga rezultirati optužnicom protiv odgovornih lica, koja su prema navodima „Udruženja manjinskih akcionara DKP“, prilikom prodaje, toj firmi nanijela višemilionsku štetu. Državnom tužilaštvu će biti vjerovatno interesantno i da ispita kako je vrijednost zemljišta i objekata, koja je po Centralnoj komisiji za popis iznosila 25.562.058 eura kalirala na 13.164.600 eura, po procjeni individualnog procjenjivača, kojeg je angažovao stečajni upravnik. A zatim, kako je dan prije nego što je prispio rok za otvaranje ponuda, izvršeno njihovo otvaranje i prodaja predmetne imovine za  13.216. 000 eura – navodi se u saopštenju koje je Knežević dostavio Portalu Analitika.

Od opšteg je interesa da, kako je poručio, manjinski akcionari, a zatim i drugi građani Crne Gore, što prije budu upoznati s rezultatima istrage, i sa stvarnim motivima koji stoje iza upropašćavanja DKP-a, namještenih tendera i ovakve prodaje imovine.

 

Portal Analitika