RADOŠEVIĆ: Cilj je evropska titula!

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević saopštio je danas da se u potpunosti oporavio od povrede i da mu je cilj da se pobjedama u dva eliminaciona meča izbori za borbu za titulu prvaka Evrope u verziji WBO, prenosi Mina.
RADOŠEVIĆ: Cilj je evropska titula!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On je najavio da će u nastavku karijere nastupati u kategoriji do 69,8 kilograma.

Radošević, koji je posljednju borbu odradio krajem maja prošle godine, objasnio je da ga u aprilu i junu očekuju eliminacioni mečevi.

"Napad na evropsku titulu u WBO verziji je veliki izazov. Imam veliku podršku novog čovjeka u timu, Nenada Borovčanina koji nam daje jaku logistiku u WBO verzji gdje je bio prvak Evrope. Titulu u katergoriji 69,8 kilograma brani Dejan Zavec. Ne zna se da li će on braniti titulu ili će napasti prvaka svijeta", rekao je Radošević na konferenciji za novinare.

Prema riječima Radoševića, ukoliko Zavec bude branio titulu on će boksovati jedan od uvodnih mečeva, dok će ukoliko se odrekne nje biti jedan od kandidata za upraženji pojas.

"Velika je vjerovatnoća da radim uvodnu borbu ukoliko Zavec bude branio titulu, 17. aprila. Dio priprema odradiću u njegovom kampu, a velika je vjerovatnoća da se i za naredne mečeve tu pripremam. Ukoliko on bude boksovao za prvaka svijeta biću jedan od kandidata za upražnjenu titulu, ukoliko dobijem jedan ili dva eliminaciona meča", kazao je Radošević.

Njegov kondicioni trener Zlatko Maliković kazao je da je stručni štab, u konsultaciji sa Radoševićem, odlučio da u nastavku karijere boksuje u kategoriji do 69,8 kilograma.

"Smatramo da su nam šanse veće u nižoj kategoriji zbog snage udarca i visine. Uz poseban režim ishrane i treninga, njegovu upornost i istrajnost, sigurni smo da će to dati rezultat", rekao je Maliković.

On je najavio da će se Radošević, nakon urađenih dijagnostičkih testiranja, 21 dan pripremati u Kolašinu.

"Pripreme će, nakon toga, nastaviti sa u BK Podgorica, a dvije nedjelje pred meč u aprilu, spremaće se u kampu Dejana Zaveca u Sloveniji", rekao je Maliković.

Manadžer projekta Slobodan Nikić kazao je da će WBO federacija dati priliku Radoševiću da se bori za titulu prvaka Evrope pod uslovom da dobije dva kvalifikaciona meča, planiranih za april i jun.

"Ukoliko dođe do meča za titulu, u oktobru ili novembru, naša želja je da on bude održan u Podgorici", rekao je Nikić.

Radošević je na profesionalnom ringu imao 29 mečeva i ostvario 28 pobjeda.

Jedini poraz doživioo je od Feliksa Šturma, naturalizovanog Njemca rođenog u Bosni i Hercegovini pod imenom Adnan Ćatić.

Portal Analitika