Muzika

Premijerno prikazan dokumentarac o Kobejnu

Kortni Lav i njena ćerka Frensis Bin prisustvovale su proteklog vikenda premijeri dokumentarca "Cobain: Montage of Heck" na filmskom festivalu Sandens.
Premijerno prikazan dokumentarac o Kobejnu
Portal AnalitikaIzvor

Udovica i ćerka frontmena benda Nirvana, Kurta Kobejna zajedno su prošetale crvenim tepihom festivala, što je rijetkost budući da dvije žene imaju prilično zategnute odnose.

Film, koji je režirao Bret Morgen, prvi je autorizovani film o Kobejnu. Morgen je, piše AP, rekao da je osam godina radio na filmu, od kojih šest samo na licenciranju materijala. Posljednje dvije godine bavio se, kako je rekao, "agresivnim snimanjem filma".

"Pred kraj sam se suočio sa ozbiljnim sumnjama. Film me je izazvao. Bilo mi je potrebno sve što sam imao da dođem dovde. Pritisak da sve bude kako treba je bio ogroman, a ovo je prilično nekonvencionalan film", ispričao je on.

Među rijetkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako pjeva pesmu Bitlsa "And I Loved Her" i kućni video njega i Kortni Lav. Režiser je ispričao da je, kad je konačno završio film, 25 minuta plakao u kupatilu.

"Nijesam plakao zbog toga što je Kurt umro. Plakao sam jer neću više provoditi vrijeme sa njim. A posljednje dvije godine on mi je bio sve u životu", objasnio je on.

Morgen vjeruje da će poslije gledanja filma obožavaoci bolje razumjeti Kobejnovu muziku.

"Čovjek koji se pojavio bio je romantičan i duhovit i topao, ali je imao i problema. Nisam htio da ispadne savršen. Ovo je komplikovana priča i vjerujem da se to vidi i u filmu", rekao je režiser o dokumentarcu koji će kasnije ove godine biti prikazan na kanalu HBO.

foto: AP

 
Portal Analitika