Košarka

Budućnost Voli vs Zvezda: Derbi 19. kola ABA lige

Da li će Budućnost Voli nanijeti prvi poraz Crvenoj zvezdi, ili će Beograđani nastaviti fantastičnu seriju u ABA ligi, saznaćemo večeras u košarkaškom spektaklu u ''Morači''. Na red je došao dugo očekivani meč dva vodeća tima regionalnog takmičenja, meč dvije sjajne ekipe, ekipe sa najboljim izdanjima u dosadašnjih 18. kola prvenstva. Zvezda u glavni grad Crne Gore stiže sa maksimalnim učinkom, ''plavi'' ih prate sa 15. trijumfa.
Budućnost Voli vs Zvezda: Derbi 19. kola ABA lige
Portal AnalitikaIzvor

’’Zvezda ima impresivne rezultate u ovoj sezoni. Ko se bavi ovim poslom zna koliko je teško doći do skora 18-0 u ABA ligi. To nas obavezuje da odigramo utakmicu sa posebnim motivom i željom da budemo prvi tim koji može da im nanese prvi poraz u regionalnom takmičenju. U Euroligi su takođe odlični, prolazak u TOP16 je veliki rezultat. Očekuje nas jako uzbudljiva utakmica u prepunoj ’’Morači’’.  Dosta toga zavisiće od kvalitetne defanzive oba tima. Očekujemo ratničku košarku đe će se teško postizati poeni.  Ekipa koja bude mentalno čvršća i koja bude spremna da drži koncentraciju gotovo 40 minuta na visokom nivou, na kraju će uzeti bodove. Zvezda je favorit, ali favoriti uvijek i ne pobjeđuju. Probaćemo da napravimo sjajan rezultat u ’’Morači’’, kazao je trener podgoričkog kluba Igor Jovović.

U prvom duelu u Beogradu Zvezda je slavila 83:69 iako su ’’plavi’’ pred posljednjih deset minuta vodili 59:52. Ekipa koju predvodi Dejan Radonjić posljednji put je slavila u ''Morači'' prije deset godina.

“I nas i Budućnost čeka dobar meč. Ovo će biti dobra prilika da vidimo lepršavu igru i da uživamo u lijepoj predstavi. Budućnost za sada igra izvanrednu sezonu i ima samo tri poraza. Sa druge strane, mi smo takođe u dobroj situaciji što se tiče Jadranske lige”, rekao je Radonjić.

Utamica se igra od 18 sati. Iz kluba mole navijače da budu na mjestima koja su naznačena na ulaznicama.

medjusobnibudzvez2501tabelaaba24-01
Portal Analitika