Fudbal

Stefan Mugoša promijenio klub

Prejaka konkurencija, a samim tim i mala minutaža u prvenstvenim utakmicama, natjerala je Stefana Mugošuda promijeni sredinu. Naime, nekadašnji kapiten naše mlade reprezentacije će ostati fudbaler Kajzerslauterna, ali će narednih pola godine provesti u dresu Erzerbrige Aue.
Stefan Mugoša promijenio klub
Portal AnalitikaIzvor

Takođe se radi o timu koji se takmiči u drugoj Bundesligi, s tim što su "ljubičasti" u rezultatskoj krizi i zaostaju tri boda za zonom spasa.
Nekadašnji napadač Mladosti i Budućnosti u Aue dolazi kao pozajmljeni fudbaler i jasno je da je promjena sredina prava stvar za Mugošu, bez obzira što se klub nalazi na posljednjem mjestu u šampionatu. Naš 22-godišnji napadač će imati znatno veću ulogu nego što je to bilo u Kajzersaluternu gdje je odigrao svega jednu utakmicu u prvenstvu, i isto toliku u Kupu Njemačke. Mugoša neće biti prvi Crnogorac koji će nositi dres Aue, prije njega za "ljubičaste" je 2008. godine igrao Sanibal Orahovac.

Poslije fenomenalnih rola u našem šampionatu, odakle je otišao kao najbolji strijelac u sezoni 2013/14, očekuje se da Mugoša u Aueu prije svega vrati minutažu, a zatim i da postiže golove, čime će kupiti pažnju čelnika Kajzerslauterna, ali i selektora Crne Gore Branka Brnovića.

(Topfudbal)

Portal Analitika