Crna hronika

Ronioci iz Bijele sjutra će pokušati da izvuku vozilo iz Morače

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele danas nijesu uspjeli da izvuku “golf” sa tijelom stradalog vozača iz korita Morače, pa će akcija biti nastavljena danas.
Ronioci iz Bijele sjutra će pokušati da izvuku vozilo iz Morače
Portal AnalitikaIzvor

- Tijelo iz automobila nije moguće izvući jer je vozilo spljošteno i okrenuto na krov. Dizalica sa sajlom nije mogla da dosegne do automobila, aveću nije moguće angažovati zbog konfiguracije terena. Ronioci su pokušavali da nekako premoste taj dio kanjona, ali nijesu uspjeli. Dio kanapa kojim su pokušavali da navlače sajlu se zaglavio i na kraju su morali akciju odgoditi za sjutra – kazao je Portalu Analitika direktor RCUD-a Veselin Mijajlović.
Istražitelji pretpostavljaju da je automobil koji je juče uočen na dnu Morače “golf” za kojim se traga od ponedjeljka a za čijim volanom je bio Podgoričanin Ljubomir Jovanović. Njegov nestanak prijavila je njegova porodica, nakon što je prestao da im se javlja na mobilni telefon. Istražiteljima su kazali da je putovao kroz Platije.
Policija je ubrzo po prijavi, u blizni tunlea 10, naišla na tragove koji su ukazivali na slijetanje vozila sa puta, ali do juče nije bilo traga od automobila, iako su organizovane svakodnevne pretrage terena u koje su bile uključene spasilačke ekipe i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice policije.
Ronioci iz Bijele koji su takođe angažovani u potrazi juče su locirali automobil u kojem je i tijelo vozača. Automobil je pronađen oko 400 metara nizvodno od mjesta na kojem su nađeni tragovi slijetanja vozila.

 

Portal Analitika