Ostalo

SK: Von najbolja u Sent Moricu

Amerikanka Lindzi Von pobjednica je četvrtog superveleslaloma sezone koji je za Svjetski kup alpskih skijašica vožen danas u Sent Moricu.
SK: Von najbolja u Sent Moricu
Portal AnalitikaIzvor

Von je do pete pobjede ove sezone, 64. u Svjetskom kupu, došla u vremenu minut, 23 sekunde i 55 stotinki. Najuspješnija skijašica u istoriji Svjetskog kupa ove sezone dobila je i superveleslalom u Kortini d Ampeco, kao i tri spusta u Val d Izeru, Lejk Luisu i Kortini d Ampeco. U karijeri ostvarila je 32 pobjede u spustu, 22 u superveleslalomu, pet u kombinaciji, tri u veleslalomu i dvije u slalomu.

Ona je danas za 24 stotinke bila brža od drugoplasirane Austrijanke Ane Fenninger, dok je treća bila njena sunarodnica Nikol Hosp sa zaostatkom od sekundi i deset stotionki.Šveđanka Kajsa Kling imala je četvrto vrijeme, peta je bila Austrijanka Kornelija Huter, a šesta Austrijanka Nikol Šmithofer. Slovenka Tina Maze ostala je bez plasmana u Sent Moricu.

Von je tim trijumfom preuzela vođstvo u plasmanu superveleslaloma sa 280 boda i ima osam više od drugoplasirane Feninger. Švajcarkinja Lara Gut je treća sa 190 bodova. U generalnom plasmanu Svjetskog kupa čelnu poziciju zauzima Maze sa 985 bodova. Fenninger je druga sa 801, a treća Von sa 646 bodova.  (Mina)

Portal Analitika