Društvo

Ubice Osmanagića najvjerovatnije imale pomagače u Podgorici

Automobil iz kojeg je pucano na Osmanagića ukraden je u Beogradu 14. septembra, a skriven je u jednoj garaži u Podgorici. Odatle je odvezen do restorana „Savoja“, gdje je ubijen vođa barskog klana, piše Dan.
Ubice Osmanagića najvjerovatnije imale pomagače u Podgorici
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Istražitelji koji rade na rasvjetljavanju ubistva Armina Muše Osmanagića došli su do podataka da su ubice, najvjerovatnije imale pomagače u Podgorici, gdje je vozilo „reno megan“, bilo sakriveno u jednoj garaži, noć prije ubistva. To vozilo, iz kojeg je pucano na Osmanagića, ukradeno je u Beogradu 14. septembra prošle godine, dvije noći prije nego što se dogodilo ubistvo u Baru. Automobil je, kako se sumnja, sjutra dovezen u Podgoricu, gdje je garažiran. Inspektori su došli do imena osobe kojoj je automobil otuđen u Beogradu, a koja je još iste noći prijavila nestanak.

Kako piše Dan u garaži u Podgorici su na „reno megan“ stavljene ukradene ljubljanske tablice, a sumnja se da su ubice imale pomagače u Podgorici i radi se na njihovom pronalaženju i identifikovanju. Vozilo je nekoliko sati prije likvidacije dovezeno u Bar i parkirano ispred „Savoje“ gdje se dogodilo ubistvo.

„U vozilu su, kako je istraga utvrdila, bila dva lica“, rekao je sagovornik pomenutog podgoričkog lista.

Armin Osmanagić ubijen je 16. septembra prošle godine hicem iz snajpera, ispred svog lokala „Savoja“ u centru Bara. Vozilo „reno megan“ ubrzo nakon ubistva zapaljeno je u blizini Željezničke stanice u tom gradu.

Izvor: Dan

Portal Analitika