Društvo

Otvorena istraga zbog vinobrana

Vrhovno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu zbog upotrebe vinobrana u mesnim proizvodima u 39 prodajnih objekata u Podgorici, Tuzima i Cetinju.
Otvorena istraga zbog vinobrana
Portal AnalitikaIzvor

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković potvrdio je Danu da je tužiocima naloženo da od Uprave za inspekcijske poslove pribave svu dokumentaciju u vezi sa rezultatima analize Veterinarske uprave, kojima je utvrđeno prisustvo zabranjenog konzervansa u mesnim proizvodima.

Tužilaštvo će, kako je rekao Stanković, utvrditi da li ima krivične odgovornosti osoba koje su stavljale u promet meso, u koje je stavljan aditiv štetan po zdravlje.

“Tužilaštvo će ispitati da li u postupanju odogovrnih lica ima krivične odgovornosti zbog prodaje prozvoda štetnih po zdravlje ljudi”, kazao je Stanković.

Naknadno će se utvrditi u nadležnosti kojeg tužilaštva će biti predmet oko vinobrana, zavisno od kvalifikacije krivičnog djela.

Mesni proizvodi – ćevapi, pljeskavie i roštiljske kobasice, u 39 od 50 mesara u Podgorici, Cetinju i Tuzima, u kojima je Vetrenarska inspekcija u novembru i početkom decembra vršila kontrole, bili su pozitivni na vinobran, konzervans čije je miješanje sa mesom strogo zabranjeno.

Izvor: Dan

Portal Analitika