Crna hronika

Šaranoviću određen pritvor

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici večeras je odredio pritvor do 30 dana Danilovgrađaninu Marku M. Šaranoviću (30) koji je juče uhapšen zbog sumnje da je da je 10. aprila 2011. godine u Budvi ubio biznismena Dragana Bećirovića (48).
Šaranoviću određen pritvor
Portal AnalitikaIzvor

Šaranović se tereti da je sa još jednim muškarcem, koji za sada nije identifikovan, imao zadatak da napadne i pretuče Bećirovića. Sačekali su ga ispred zgarde u kojoj je živio, u budvanskom naselju Gulobovina, i nasrnuli na njega kada je izašao iz automobila. Napad se dogodio oko tri sata ujutro. Šaranović je tokom tuče potegao pištolj i pucao. Ispalio je, kako se tereti, tri metka, od kojih su dva Bećirovića pogodila u noge, a jedan u šaku. Jedan od metaka oštetio je aortu tako da je Bećirović povredama podlegao na putu ka bolnici, usljed iskrvavljenja.

Šaranović je večeras pred istražnim sudijom, kao i juče pred tužiocem, kategorično negirao navode krivične prijave, potvrdio je Portalu Analitika, njegov advokat Branko Lutovac. Šaranoviću se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

Osim Šaranovića, policija je juče uhapsila i Danilovgrađanina Milana Bulatovića (32) koji je okrivljen za krivično djelo pomaganje i neprijavljivanje. Na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare  Uprave policije, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Saša Rakočević, kazao je da se sumnja da je Bulatović od početka 2011. pa do ubistva Bećirovića, s umišljajem pokušao da pomogne Šaranoviću u prebijanju biznismena, kako bi mu se nanijele teške povrede.

- U tom smislu sumnja se da se M.B. angažovao, raspitivao i tražio osobe određenih fizičkih karakteristika koje bi zajedno sa M.Š. izvršili prebijanje Bećirovića – kazao je juče Rakočević.

On nije saopštio motive zbog kojih je napadnut i ubijen poznati biznismen, a nije želio da odgovara ni na novinarska pitanja.

Za razliku od Šaranovića, Bulatović je, nakon što je saslušan u tužilaštvu, već juče pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Prema nezvaničnim informacijama, policija i dalje vodi intenzivnu istragu u ovom slučaju, jer je cilj da se dođe do nalogodavaca koji su platili da Bećirović bude pretučen. Istražitelji su, kako je potvrdilo više izvora Portala Analitika, uvjereni da Šaranović i njegov pomagač nijesu imali nalog da te noći ubiju Bećirovića, već da ga pretuku, ali je Šaranović ipak potegao pištolj, a jedan od metaka bio je smrtonosan.

Šaranović i Bulatović saslušavani su u podgoričkoj policiji u oktobru prošle godine u okviru istrage ubistva Bećirovića. Osim njih, tada su na informativni razgovor bila privedena još trojica njihovih sugrađana, ali su svi, nakon što su dali izjave, pušteni na slobodu. Svi su tada odbili poligraf.

Portal Analitika