Društvo

Čak 300 polaznika završilo 5. Školu preduzetništva i inovacija za mlade

Peta škola preduzetništva i inovacija za mlade završena je danas na Univerzitetu Donja Gorica u Podgorici.
Čak 300 polaznika završilo 5. Školu preduzetništva i inovacija za mlade
Portal AnalitikaIzvor

Tokom ovog programa, srednjoškolci su čuli predavanja rektora tog univerziteta, prof. dr Veselina Vukotića, ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petra Ivanovića, predsjednika Komisije za hartije od vrijednosti prof. dr Zorana Đikanovića, trenera ŽRK Budućnost Dragana Adžića, prodekana za nastavu na Fakultetu za prehrambene tehnologije, bezbjednost hrane i ekologiju dr Marije Vugdelić, stipendistu Fulbrajta Britani Džejkobi, kao menadžera UDG mr Sandru Tinaj.

Organizatori navode da je, pored predavanja, svaki učesnik prošao kroz deset radionica na različite teme - ekonomija, pravo, diplomatija, umjetnost, prehrambena industrija i bezbjednost hrane, sport, kultura i turizam, informatika. U večernjim terminima, za srednjoškolce je organizovana posjeta bioskopu, košarkaškoj utakmici KK Budućnost – Dinamo Sassari, žurke i koncert.

- Školu, koja se zbog ogromnog interesovanja organizuje u dvije smjene, ove godine pohađalo je više od 300 srednjoškolaca iz svih gradova Crne Gore. Školu preduzetništva i inovacija za mlade organizuje prva generacija diplomiranih studenata Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis Univerziteta Donja Gorica. U saradnji sa upravama srednjih škola iz Crne Gore, tokom protekla tri mjeseca srednjoškolci su bili u mogućnosti da se prijave za učešće u školi putem slanja autorskog djela na temu: "Moja istorija budućnosti". Stiglo je više od 350 prijava, a posebno su cijenjeni radovi na engleskom jeziku. Interesantno je da je trećina radova bila na nekom stranom jeziku (engleski, italijanski, njemački, turski) i da su prijave bile raznolike: od eseja, pjesama, fotografija, crteža, do izrađenih predmeta, prezentacija i video animacija - stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Podsjećamo, cilj škole je da probudi i razvije preduzetnički duh kod mladih u Crnoj Gori, okupi ih i da, kroz zajedničko druženje, rad i stvaranje, prevazilaze određene predrasude koje postoje. Do sada je Školu preduzetništva i inovacija za mlade pohađalo 850 srednjoškolaca iz svakog grada i škole u Crnoj Gori.

Portal Analitika