Društvo

Tržišni inspektori oduzeli 12 vatrometa i 2.602 petardi

Tržišni inspektori vršili su pojačan nadzor prometa pirotehničkih sredstava u objektima i na pijačnim prostorima od 15. decembra prošle, do 15. januara ove godine.
Tržišni inspektori oduzeli 12 vatrometa i 2.602 petardi
Portal AnalitikaIzvor

Kontrolisano je 86 objekata u kojima je utvrđeno tri nepravilnosti, na osnovu kojih su inspektori izrekli dva ukaza i donijeli jedno rješenje o privremenom oduzimanju robe. U saopštenju se navodi da je u jednom slučaju oduzeta roba od NN lica na pijačnom prostoru "Gintaš" oduzeto 12 komada vatrometa i 2.602 komada petardi, u vrijednosti od 1.322 eura.

- U okviru akcije "Petarda", sa Upravom policije i Komunalnom policijom vršen je zajednički nadzor prometa pirotehničkih sredstava. Tržišni inspektori su zajednički nadzor sa Upravom policije  sprovodili u Podgorici, Nikšiću, Herceg Novom, Bijelom Polju i Mojkovcu, dok se saradnja sa Komunalnom policijom odvijala u Nikšiću i Budvi. Kontinuirano je vršen nadzor svih maloprodajnih objekata, a posebno objekata u kojima se vrši promet ovih vrsta proizvoda, sa posebnim akcentom na objekte locirane u blizini obrazovnih ustanova i promet pirotehničkih sredstava na pijačnim prostorima. Tržišna inspekcija vršila je nadzor shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o zaštiti potrošača - stoji u saoštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika