Društvo

DCN uručio nagrade; BOGDANOVIĆ: Ostanite posvećeni najvišim standardima

Društvo crnogorskih novinara i ove godine je povodom Dana novinara Crne Gore dodijelilo nagrade i priznanja najboljim kolegama. Novinarke Javnog servisa Jovanka Kovačević Đuranović i Jadranka Prelević za serijal “70 godina radija Crne Gore”, kao i Snežana Rakonjac za serijal “50 godina televizije Crne Gore” ovogodišnje su dobitnice godišnje nagrade Društva cnogorskih novinara.
DCN uručio nagrade; BOGDANOVIĆ: Ostanite posvećeni najvišim standardima
Portal AnalitikaIzvor

Odlukom žirija u sastavu dr Draško Došljak, Čedo Vukotić i Slobo Vukanović  priznanje za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva dobili su Mišo Drašković, dopisnik pobjede iz Nikšića i elektronske novine “E-SPONA”. Najbolji mladi novinari u 2014. godini su Milena Stanojević, dopisnica radija Crne Gore sa Cetinja i Vladimir Utješinović, novinar RTV Nikšić. Nagrada za životno djelo “Crnogorac” ove godine nije dodijeljena. Nagrađenima su priznanja uručena na svečanosti održanoj u  Nacionalnoj biblioteci “Đurđe Crnojević” na Cetinju.

Povodom Dana novinara Crne Gore čestitku je uputio i gradonačelnik prijestonice Aleksandar Bogdanović.

- Prošlost medijske djelatnosti u Crnoj Gori, koja počinje sa 1871. godinom, najbolje će danas reći o značaju koji novinarstvo ima na ovim prostorima. Informišući javnost, crnogorski su novinari u tom dugom periodu ispisali svojevrsnu hroniku događaja, koja danas predstavlja svojevrsnu dragocjenost, a prevashodno temeljnu retrospektivu procesa i kretanja u našoj zemlji. Jednako kao i u prošlim vremenima, informisanje javnosti i danas je jedan od stubova na kojima počiva naše društvo. Upravo zbog toga, uz čestitke povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore, želim vam da ostanete dosljedni i posvećeni ciljevima vezanim za ispunjavanje najviših društvenih i profesionalnih standarda – navodi se, između ostalog, u čestitki gradonačelnika Bogdanovića – kaže se, između ostalog, u čestitki Bogdanovića.

Portal Analitika