Košarka

Dubljević objavio spisak za Tursku

Selektor muške kadetske košarkaške reprezentacije Crne Gore Dušan Dubljević objavio je danas spisak igrača za međunarodni turnir, koji će od 31. januara do 7. februara biti odigran u turskoj Konji.
Dubljević objavio spisak za Tursku
Portal AnalitikaIzvor

Dubljević je pozvao 19 igrača.

Na spisku su: Nikola Vujović, Igor Drobnjak, Danilo Brnović, Petar Raičković i Radule Raspopović (Budućnost Voli), Milan Hajduković i Vuk Popović (Junior), Jovan Kljajić (Plej-Of), Andrija Slavković (Centar), Filip Gardašević (Sutjeska), Jakov Milošević (Anagastum).

Pozvani su i Lazar Keković (Podgorica), Nikola Žižić i Pavle Titić (Barselona), Janko Čepić (Primorje Herceg Novi), Stefan Džogazović (Pljevlja), Marko Simonović i Stefan Peković (Italija) i Vojislav Jovanović (As).

Turnir u Konji okupiće 12 reprezentacija, koji će u prvoj fazi biti podijeljene u dvije grupe.

Crnogorski košarkaši igraće u B grupi sa Francuskom, Gruzijom, Letonijom, Litvanijom i Rusijom, dok će rivali u grupi A biti selekcije Turske, Bosne i Hercegovine, Kine, Njemačke, Italije i Srbije.

Izabranicima selektora Dubljevića turnir u Konji biće u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje će od 6. do 16. avgusta biti odigrano u Kaunasu. Novoj generaciji kadeta turnir u Konji biće druga provjera, nakon što je krajem decembra prošle godine u Bukureštu zauzela treće mjesto. Okupljanje kadeta zakazano je za 30. januar u nikšićkom hotelu Sindčel. (MINA)

Portal Analitika