Politika

Nastavljeni projekti DPS-a u Beranama

Tokom 2015. godine biće nastavljeni projekti koje je započela Demokratska partija socijalista u Beranama, najavljeno je iz lokalnog odbora DPS-a.
Nastavljeni projekti DPS-a u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

“Ovi kapitalni projekti od strateškog značaja za naš grad koje je Demokratska partija socijalista za vrijeme vršenja vlasti u Beranama pokrenula i u odredjenim fazama realizovala nastavljaju se uz pomoć institucija Vlade Crne Gore.  Naime, put Berane – Lubnice – Jelovica – Kolašin, kao kapitalni projekat od strateškog značaja za sjever Crne Gore, koji smo započeli prije nekoliko godina, već je u dobrom dijelu završen. Ova kapitalna investicija Direkcije javnih radova Vlade svojim završetkom valorizovaće sve vrijednosti, ne samo Berana, nego i mnogo šire. Bjelasički kraj će, konačno, biti u potpunosti otvoren za dalje investicije u turizmu i poljoprivredi. Direkcija i ove, 2015.godine, nastavlja aktivnosti na ovom projektu. Kada je putna infrastruktura u pitanju, neposredno, prije Nove godine pušten je u saobraćaj i tunel “Tifran”, višemilionski projekat Direkcije za saobraćaj. Ovim projektom je eliminisana jedna od “crnih tačaka” na ovom dijelu Jadranske magistrale. Napominjemo da je našim angažovanjem i dogovorom sa Direkcijom javnih radova koja investira put Berane – Lubnice dogovoreno, a to je nedavno i realizovano, izmještanje dijela cijevi gradskog vodovoda iz trase puta”, ističe se u saopštenju.

Otvaranjem fakultetskih odjeljenja Univerziteta Crne Gore u Beranama, Demokratska partija socijalista kao vršilac vlasti u Beranama je započela i izgradnju Univerzitetskog centra (učenički dio, dom, menza), tokom februara će isti i biti u svojoj punoj funkciji.

“Ovaj kapitalni projekat koji smo osmislili i započeli sa Direkcijom javnih radova Vlade Crne Gore će pokazati punu brigu o obrazovanju u ovom kraju, jer će biti na usluzi i studentima iz regiona. Jedan od važnih projekata koji smo započeli, a ove godine će biti završen uz pomoć Ministarstva zdravlja je i Poliklinički centar u okviru Opšte bolnice, čime se zaokružuje višemilionsko ulaganje u beranski zdravstveni sistem i stvaraju uslovi za pružanje dobrih zdravstvenih usluga. Protokol o saradnji koji je potpisala Opština Berane, dok je DPS sa SDP vršila vlast, sa Fudbalskim savezom Crne Gore, te izgradnja dva pomoćna fudbalska terena, ove godine će, sa ulaganjem Fudbalskog saveza od oko pola miliona eura, biti nastavljena projektom natkrivanja jedne tribine gradskog stadiona. Moderna sportska dvorana o kojoj smo vodili računa u prethodnom periodu sa Direkcijom javnih radova Vlade Crne Gore, već krajem ove godine biće na usluzi našim sportistima, čime će dobiti odlične uslove za postizanje vrhunskih rezultata. Svi ovi projekti, uz mnoge druge, pokazuju posvećenost Demokratske partije socijalista, koja je vršila vlast u prethodnom periodu u Beranama, da se itekako vodilo računa o razvoju ovoga grada”, zaključuje se u saopštenju.

 
Portal Analitika