Zanimljivosti

Jedanaestoro spašenih sa ulice

Čitateljka Portala Analitika V.J. od malena brine o psima, liječi ih i spašava od kako kaže raznih zlotvora. Za priču o njih jedanaestoro kojima trenutno poklanja ljubav, vrijeme i pažnju, od Pet shopa „Victoria“ iz Podgorice, dobiće džak od tri kilograma „Universal hrane Dog&Style“.
Jedanaestoro spašenih sa ulice
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Osim što brine o pomenutih jedanaest pasa, kojima je pružila utočište u svom domu, V.J. brine i o drugim psima tako što ih nahrani kada naiđe na njih.

„Imam jednog svog psa, a ostali su svi spašeni sa ulice. Među njima je i pas koga sam pregaženog našla na ulici i dala mu ime Srećko. Nije mi bilo teško da zbog njega pređem preko 500 km, kako bi mu veterinari spasili život. Imao je dvije operacije i sada živi sa hendikepom jer ne može da se oslanja na zadnje ekstremitete. Pokreće se uz pomoć kolica i veoma je srećan pas“, priča čitateljka Portala Analitika.

2201srecko

Srećko ima još deset drugara, Milicu koja je izbačena na ulicu kao štene i koja se kasnije oštenila i na svijet donijela pet štenaca, koje V.J. želi da pokloni odgovornim ljudima koji će im pružiti dom i dalje brinuti o njima.

2201maza

„Uz njih je i Maza koju sam sklonila sa ulice gdje ju je neki nečovjek ostavio dok je imala svega mjesec dana. Čupka ima skoro dvije godine i rasan je pas, ali je dugo lutala ulicama. Tu je i Bane kojeg je neko bacio u rijeku, kada je imao oko dva mjeseca. Imao je povrijeđenu nogu ali je izrastao u prelijepog psa“, nastavlja svoju priču V.J.

U ovoj neobičnoj družini je i jedna mađarska vižla Žućo, koji ima oko dvije godine.

Žućo je prelijep pas ali ga je predhodni gazda ostavio povrijeđenog na ulici. Bio je sama kost i koža, ali je sada ugojen, ima sjajnu dlaku, vakcinisan je i spreman za novi dom“, kaže čitateljka Portala Analitika.

Prije nekoliko dana V.J. je naišla na kuju koja je pred okot i čiji će štenci završiti na ulici. Zato apeluje na sve ljude dobre volje da joj pruže dom.

2201cupka

Podsjećamo Pet shop „Victoria“ iz Podgorice i Portal Analitika pokrenuli su akciju doniranja hrane za napuštene pse. Naime, pomenuta prodavnica za kućne ljubimce doniraće džakove od tri kilograma hrane za pse, za prvih deset čitaoca koji pošalju priče o napuštenim psima o kojima brinu po kvartovima Podgorice.

1301victoria1

Akcija doniranja trajaće sve dok na adresu kristina.cetkovic@portalanalitika.me stignu prvih deset priča o napuštenim psima o kojima brinu ljudi dobre volje. Svih deset priča objavićemo na Portalu Analitika.

Svi zainteresovani za učešće u akciji treba da na pomenutu adresu dostave priču i fotografiju „najvjernijeg čovjekovog prijatelja“ o kojem brinu. U nekoliko rečenica potrebno je da napišu zašto su se odlučili da brinu o napuštenim psima, kako su našli pse, koliko vremena izdvajaju za njih, kako na njihovu humanost reaguju komšije, sa kojim se problemima susrijeću i slično.

Iz Pet shopa „Victoria“ će ove humane ljude, koji ipak i u teškim vremenima brinu o onima koji su ostavljeni i odbačeni, nagraditi sa po jednim džakom od tri kilograma „Universal hrane Dog&Style“.

1301victoria2

Vlasnik pomenute prodavnice za kućne ljubimce Željko Radoman, doniraće gratis hranu i u naredna tri mjeseca, ukoliko neki od napuštenih pasa, čije ćemo priče objaviti u okviru akcije, budu registrovani kao vlasnički.

Prvih deset čitaoca će biti obaviješteni gdje mogu da preuzmu doniranu hranu.

Pet shop „Victoria“ se nalazi u Studentskoj lameli br. 9, preko puta šoping centra „Delta city“, u prvoj profesorskoj zgradi. Nude širok izbor hrane, poslastica, kozmetike, igračaka i opreme za kućne ljubimce.

 

 

Portal Analitika