Fudbal

Real doveo novo pojačanje!

Doskorašnji vezni fudbaler Kruzeira Lukas Silva novo je pojačanje Real Madrida, potvrdio je potpredsjednik brazilskog kluba Marsio Rodriges.
Real doveo novo pojačanje!
Portal AnalitikaIzvor

„Transfer Lukasa Silve je zvaničan i klub će izdati saopštenje u četvrtak. On je odlučio da je vrijeme da ide, a mi ćemo ga zamijeniti nekim od naših mladih igrača“, rekao je Rodriges.

Kraljevski klub će prelazak mladog defazivnog veznog fudbalera platiti ukupno 13 miliona eura, a zbog komplikovanih vlasničkih odnosa taj novac će podijeliti sedam kompanija uključujući i sam Kruzeiro.

Dolazak Brazilca će vjerovatno otvoriti vrata za odlazak Asiera Iljaramendija, za koga je zainteresovan Atletik Bilbao. Baskijac je 2013. godine došao u Real Madrid iz Real Sosijedada, ali je uglavnom ulazio u igru sa klupe i nije uspio da se nametne Karlu Anćelotiju. 

Lukas Silva ima 21 godinu, u karijeri je nastupao samo za Kruzeiro za koji je debitovao 2011. godine sa samo 17 godina. Zabilježio je i četiri nastupa za U21 selekciju Brazila, za koju je postigao i jedan gol. 

Bio je jedan od najznačajnijih igrača u osvajanju dvije uzastopne titule Kruzeira, a o njegovom talentu se pohvalno izrazio i nekadašnji fudbaler ’Galaktikosa’ Žulio Baptista. 

Portal Analitika