Tenis

Federer: Nadao sam se da ću daleko dogurati

Rodžer Federer rekao je da nije mogao da pronađe pravi ritam u meču sa Andreasom Sepijem i da je gubio važne poene. Italijan je savladao Federera sa 6:4, 7:6 (7-5), 4:6, 7:6 (7-5) i priredio najveće iznenađenje u dosadašnjem toku turnira.
Federer: Nadao sam se da ću daleko dogurati
Portal AnalitikaIzvor

“Da li me je izdao bekhend? Forhend? Servis? Rekao bih da je pomalo od svega – generalno sam imao osjećaj da ne mogu da pokrenem igru. Ipak, držao sam se, vodio sam sa 4-1 u taj brejku drugog seta. Nije sve bilo toliko loše, ali kada je bilo najvažnije, nekako je sve išlo u njegovu korist. Mislim da je to zato što nijesam imao svoj ritam i morao sam da igram pomalo pasivno u situacijama kada bih inače igrao agresivno“, kaže Federer, koji je prethodno 11 godina u nizu igrao bar polufinale u Melburnu. 

Švajcarac kaže da je razočaran jer se nadao da će daleko dogurati u Melburnu. 

“Igrao sam veoma dobro na treninzima, kao i u Brizbejnu. Bio sam odličan na treninzima pred turnir, udarao sam lopticu kako treba i vjerovao sam da mogu da ostvarim dobar rezultat. Ipak, nekada nijanse odlučuju, neke stvari se dogode... Trenirao sam najjače što mogu, ne mislim da sam bilo đe pogriješio“. 

Portal Analitika