Politika

MAROVIĆ: Do kraja iduće sedmice biramo predsjednika SO i predsjednika opštine

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović ocijenio je da će nakon današnjeg dogovora između njegove stranke i “Izbora” potpisivanje sporazuma biti samo formalnost koja će biti brzo završena.
MAROVIĆ: Do kraja iduće sedmice biramo predsjednika SO i predsjednika opštine
Portal AnalitikaIzvor

- Postigli smo punu saglasnost za sva razvojna pitanja Herceg Novog i možemo objaviti da smo postigli saglasnost za buduću koaliciju da smo se dogovorili da nastavak sjednice skupštine bude najkasnije do kraja iduće sedmice, do četvrtka, da na toj sjednici izaberemo predsjednika skupštine opštine (SO) i predsjednika opštine - kazao je Marović nakon sastanka.

Marović kaže da je posebno zadovoljan što je, kako je rekao, poslije 15 godina DPS i voljom građana i uspješnim razgovorima sa "Izborom" u poziciji da bude jedna od odlučujućih političkih snaga u Herceg Novom.

- To će se osjetiti u boljitku života svakog građanina - poručio je Marović.

Marović je saopštio i da je postignut dogovor da u Herceg Novom budu dva potpredsjednika, umjesto dosadašnjih pet.

- U koalicionom sporazumu dominatno će biti afirmisane stručnost i kvalifikovanost ljudi, posvećenost poslu, transparenstnost u procesu rada, a politička pripadnost neće biti dominantno opredeljenje. To ćemo prepustiti ljudima koji će voditi opštinu, predstavnicima DPS-a i "Izbora", da vode računa da se ti principi i načela do kraja afirmišu i da to na neki način ostane u granicama odnosa koje su odredili građani na ovim izborima - saopštio je Marović.

 

 

Portal Analitika