Politika

Herceg Novi: Postignut koalicioni dogovor DPS-a i Izbora (VIDEO)

Demokratska partija socijalista i Grupa građana “Izbor” postigli su večeras dogovor o formiranju lokalne vlasti u Herceg Novom. Nova koaliciona vlast je formirana i uskoro će biti i potpisan sporazum.
Herceg Novi: Postignut koalicioni dogovor DPS-a i Izbora (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja radio Jadran, za četvrtak je najavljen nastavak konstitutivne sjednice koja je započeta 12. januara.

Na sjednici će biti izabran i Predsjednik Skupštine, a to će biti Andrija Radman iz DPS-a.

Potpredsjednik DPS-a Svetozar Marović ocijenio je da će nakon današnjeg dogovora između njegove stranke i “Izbora” potpisivanje sporazuma biti samo formalnost koja će biti brzo završena.

- Postigli smo punu saglasnost za sva razvojna pitanja Herceg Novog i možemo objaviti da smo postigli saglasnost za buduću koaliciju da smo se dogovorili da nastavak sjednice skupštine bude najkasnije do kraja iduće sedmice, do četvrtka, da na toj sjednici izaberemo predsjednika skupštine i predsjednika opštine - kazao je Marović nakon sastanka.

Funkcioner DPS-a Branimir Gvozdenović saopštio je da je zajedničkom zaključkom predviđeno da će svaka tri mjeseca grupa koju će činiti predstavnici Vlade i opštine analizirati napredak u odnosu na dogovoreni program.

- Ohrabren sam ovim razgovorima. Dobro je da su bili teški i trajali određeno vrijeme dok nismo razmjenili sve informacije. Dogovorili smo da svaka tri mjeseca posebna grupa iz Vlade i opštine analizira progres koji treba da se ostvari. Biće jako puno posla u infrastrukturi, ubrzanju projekata i vraćaju starog turističkog sjaja Herceg Novog - istako je Gvozdenović navodeći i četiri ključne tačke sporazamu:

- To su projekat Instituta Igalo, Jadranskog Brodogradilišta, Bolnice Meljine i projekte viskog turizma, uključujući Vektra Boku. Cilj nam je da se izgrade novi hoteli, revitalizuju postojeći, da Brodogradilište postane vrhunski servis za jahte i megajahte, da Institut zadrži zdravstvenu unapređenu funkciju, a sliučno i za projekat Meljine.

Na pitanje hoće li biti zaustavljena prodaja Instituta Igalo, Gvozdenović je odgovorio da ne treba ništa zaustavljati, ali će pokušati da se nađu najbolja rješenja:

- Jedan od važnih faktora je i vrijeme, jer smatramo da u što kraćim rokovima treba postići vidljive rezultate - rekao je Gvozdenović.

 

Inače, u pregovarčkom timu DPS-a, partije koja je osvojila 13 odborničkih madata su Svetozar Marović, Branimir Gvozdenović i Branko Čavor.

U timu "Izbora" koji ima devet odbornika su Dušan Radović Krušo, Nikša Gojković, Mladen Ivanović, Mišo Škobalj, dr Tamara Vujović i dr Špiro Vuković.

 

 

 

foto: radio Jadran

Portal Analitika