Podgorica

Stijepović – Moreno: EBRD će podržati razvojne projekte Glavnog grada

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima razgovarao je danas sa Đulijom Morenom šefom kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori o mogućnostima realizacije kapitalnih projekata koji su neophodni za dalji dinamičan i održivi razvoj Glavnog grada.
Stijepović – Moreno: EBRD će podržati razvojne projekte Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Tokom razgovora, kako je saopšteno iz službe za odnose sa javnošću Glavnog grada, sagovornici su iskazali obostranu zainteresovanost za sagledavanje mogućnosti uspostavljanja saradnje u više konkretnih oblasti između Glavnog grada i kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Podgorici.

Gradonačelnik Stijepović je posebno ukazao na značaj podrške koju Evropska banka za obnovu i razvoj kontinuirano pruža u realizaciji kapitalnih projekata u Crnoj Gori, izražavajući uvjerenje da će se takva praksa u narednom periodu nastaviti i u Podgorici.

On je predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj predočio projekte koje Glavni grad planira da realizuje u narednom periodu ocjenjujući da je Podgorici u tom pogledu neophodna podrška i partnerstvo Evropske banke za obnovu i razvoj. Konkretno, riječ je o realizaciji projekata javnog prevoza, podrške malom i srednjem preduzetništvu u Podgorici, energetske efikasnosti i izgradnji novih parkirališta u Glavnom gradu.

Moreno je predstavio aktivnosti Evropske banke za obnovu i razvoj u Crnoj Gori i mogućnosti saradnje te finansijske institucije u realizaciji konkretnih projekata kroz partnerski odnos sa Glavnim gradom.

On je iskazao spremnost Evropske banke za finasijsku podršku Glavnom gradu u realizaciji planiranih ambicioznih projekata i obećao stručnu pomoć eksperata za realizaciju navedenih konkretnih aktivnosti nove gradske uprave.

Portal Analitika