Fudbal

Real predstavio Edegarda: Počastvovan sam

Norvežanin Martin Edegard i zvanično je novi igrač Real Madrida, a na predstavljanju je istakao da je spreman i počastvovan da bude dio najvećeg kluba na svijetu.
Real predstavio Edegarda: Počastvovan sam
Portal AnalitikaIzvor

"Ne, ne osjećam nikakav pritisak. Ipak, nije isto igrati za Stromsgodset i Real Madrid. Ali, pokušaću da uživam što više u igri, a dodatna prednost je to što moj novi tim ima i drugu ekipu (Kastilju), koju vodi nekada najbolji igrač svijeta (Zinedin Zidan)", rekao je Edegard.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta ima samo 16 godina, što se po njegovoj igri ne može nikako zaključiti. Posjeduje nevjerovatnu tehniku, odličan pegled igre, lucidan je, može da igra na nekoliko pozicija u veznom redu, a ima mogućnost da se veoma dobro služi s obje noge. 

'Kraljevski klub' je za njegov transfer izdvojio tri miliona eura, njegov otac dobio je posao trenera mlađih kategorija, kompletna porodica preselila se u Madrid, a on će zarađivati frapantnih 100.000 eura neđeljno! 

U početku, najmlađi debitant u istorijii reprezentacije Norveške, Edegard će trenirati i sa prvim i sa drugim timom Reala, s tim da će ga Karlo Ančeloti, kako je i najavio, koristiti u obavezama prvog tima.

"Razlog zašto sam izabrao baš Madrid leži u tome da ovdje mogu najbolje da se razvijam i radim na sebi, i kao igrač i kao osoba, a Real ima najbolje uslove za tako nešto", rekao je Edegard, "Treniraću malo sa prvim timom, malo sa Kastiljom. Ali, ako Ančeloti bude želio da me koristi odmah u prvom timu – biću srećan. Ako ne, takođe ću biti srećan". 

Edegard nije želio da otkrije šta mu je u razgovoru rekao Kristijano Ronaldo, kao ni ko mu je omiljeni igrač u Realu, ali je odgovorio na mitsko pitanje – Ronaldo ili Mesi? 

"Nemam određenog favorita, jer su u Realu svi igrači visoke klase. Ali, kada bih morao da izdvojim nekoga, to bi bili Garet Bejl i Isko. Mesi ili Ronaldo? Za sada ću se držati Ronalda", dodao je Edegard.

"Ostvario mi se san. Ovo je nevjerovatno. Fascinantno. Spreman sam za najveći i najbolji klub na svijetu. Cijela godina je bila sjajna. Bolja nego što sam i mogao da zamislim, sve se tako brzo izdešavalo. Nije loše za početak godine. Veoma sam srećan". (B92)

Portal Analitika