Zanimljivosti

Voćne kisjeline brišu bore

Kiseline iz voća, jabuka i citrusa, kao i iz kiselog mleka i vina, uklanjaju mrtve ćelije kože, zadržavaju vlagu i vraćaju svežinu
Voćne kisjeline brišu bore
Portal AnalitikaIzvor

Ako se stalno "mackate" i njegujete raznim hranljivim kremama i maskama, jasno vam je da ne možete da izbrišete bore. Ali zato možete da ih ublažite tretmanom voćnim kisjelinama, kaže za "Život Plus" Jasmina Gušmirović, kozmetičarka. 

- Ovaj nježan hemijski piling za lice poboljšava strukturu i elastičnost kože, pa tako usporava i stvaranje bora. Kisjeline iz voća, jabuka i citrusa, kao i iz kisjelog mleka i vina, uklanjaju mrtve ćelije kože, zadržavaju vlagu i vraćaju svježinu. Već poslije nekoliko dana primijetićete da vam je lice čistije a pore smanjene, a za nekoliko nedjelje koža je elastičnija i nežnija - objašnjava naša sagovornica. 

Zima je idealan period za ovaj tretman, budući da su voćne kisjeline fotosenzibilne, pa koža može da postane osjetljiva na sunčevu svjetlost. 

- Voćne kisjeline odlične su u borbi protiv pigmentacije, fleka, akni i ožiljaka od bubuljica, jer oslobađaju kožu od bakterija i viška masti, gdje se brzo talože - kaže Jasmina. 

Upozorenje: Kreme koje sadrže voćne kiseline ne smete da nanosite na kožu oko očiju i rubova usana. (Puls)

Portal Analitika