Politika

MUSTAFIĆ: Koncept prelazne vlade je nejasan

Koncept prelazne vlade nejasan je i nerazumljiv, ne zna se na šta se odnosi i na kakav se vid vlade se odnosi, ocijenio je za MINU potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić, navodeći da ta partija nije dobila zvaničan poziv za razgovore o tom pitanju.
MUSTAFIĆ: Koncept prelazne vlade je nejasan
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Iz Demokratskog fronta ocijenjeno je da je dobrodošao svako ko bude zainteresovan da učestvuje u inicijativi za formiranje prelazne vlade. BS, kako je rekao Mustafić, nije dobila ni zvaničan ni nezvaničan poziv za razgovore o toj ideji.

"Ako stigne bilo kakav poziv, odgovorićemo, a prije toga partijsko rukovodstvo zauzeće stav. Nikakav zvaničan poziv nijesmo dobili, niti smo oko toga razgovarali, tako da ne znamo na koje subjekte se to odnosi, o čemu se radi, kakav je koncept", dodao je Mustafić.

On je kazao da je realnost da je Vlada na pola mandata, da se očekuje njena rekonstrukcija i da bi Crna Gora u ovoj godini trebalo da se suoči sa daljim procesom napretka ka Evropskoj uniji (EU) i dobijanju pozivnice za NATO.

"Očekujemo puni angažman Vlade po tim pitanjima, koji bi bio vidljiv, mjerljiv i imao rezultate dobijanjem pozivnice za NATO i dalji napredak u evropskim integracijama", dodao je Mustafić.

Što se tiče drugih ciljeva, kako je rekao, ekonomskih reformi i većeg angažmana u borbi protiv korupcije i kriminala, to su ciljevi kojima moraju biti posvećeni i koji su veoma važni i značajni.

"Ovi ciljevi su jako važni i na njima treba da radimo, nezavisno od toga da li je neko u vlasti ili opoziciji i da zajednički doprinesemo političkoj i svakoj drugoj stabilnosti u Crnoj Gori", rekao je Mustafić.

Prema njegovim tvrdnjama, bilo kakav drugi vid političkog djelovanja potpuno je legitiman, ali ne treba da dovodi u pitanje ono što su ključni ciljevi države i društva.

Portal Analitika