Fudbal

Diloit: Real najviše zaradio

Madridski Real najbogatiji je klub sa godišnjim prihodom od 549,5 miliona EUR, pokazuju rezultati posljednjeg istraživanja konsultantsko-revizorske kompanije Diloit /Deloitte/.
Diloit: Real najviše zaradio
Portal AnalitikaIzvor

Navodi se da se rezultati odnose na sezonu 2013/14. Španski klub, koji je prošle sezone osvojio desetu titulu Lige šampiona, u odnosu na prošlu sezonu povećao je prihode za 30,6 miliona EUR, na osnovu televizijskih prava i prodaje proizvoda.

Real je prvi evropski klub koji je samo na osnovu prodaje televizijskih prava u jednoj sezoni zaradio više od 200 miliona EUR. Engleski velikan Mančester junajted je drugi sa prihodima 518 miliona, a u odnosu na prethodnu sezonu rast iznosi 85 miliona EUR.

Slijedi minhenski Bajern (487,5 miliona), Barselona (484,6), a pet najbogatijih zaključuje Pari Sen Žermen (474,3 miliona). Među deset najbogatijih su još Mančester siti, Čelzi, Arsenal, Liverpul i Juventus.

Prema podacima Diloita prihodi 20 najbogatijih klubova u prošloj sezoni ukupno su iznosili 6,2 milijarde EUR, što je za 800 miliona više nego sezonu ranije. (Mina)

Portal Analitika