Košarka

Radunović i zvanično u Budućnosti

Prvi kapiten ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Hajdana Radunović novi je član Budućnost Volkana, saopšteno je iz podgoričkog košarkaškog kluba.
Radunović i zvanično u Budućnosti
Portal AnalitikaIzvor

Ona je sa ekipom Budućnosti postigla dogovor do kraja sezone. Biće to njen povratak u klub, u kojem je počela karijeru, poslije 21 godinu. Imala je čast da nastupa za tri reprezentacije - SFRJ, SR Jugoslaviju i Crnu Goru, a u karijeri igrala je u Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Mađarskoj, Izraelu, Poljskoj, Italiji, Češkoj i Grčkoj.

Posljednju sezonu počela je u Atinaikosu, ali je nedavno raskunula ugovor. Radunović je kazala da je presrećna što se poslije dugog perioda odsustva iz Podgorice i igranja po drugim evropskim timovima vratila tamo gdje je i počela.

"Nadam se da ću uspjeti da pomognem mladoj ekipi Budućnosti u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Uvijek može bolje i od zacrtanih ciljeva napraviti korak dalje. Ne volim mnogo da pričam, više volim da ono što znam pokažem na terenu. Hvala terenerima i rukovodstvu kluba koji su našli načina da me angažuju", kazala je Radunović na konferenciji za novinare.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li joj je ovo posljednja sezona u karijeri, kazala da su joj mnogi još prije nekoliko godina pripisivali da igra posljednju sezonu.

"Neću ništa da kažem, dobro se osjećam i još mogu da igram. Voljela bi da karijeru završim u svom matičnom klubu, gdje sam i počela. Hoće li to biti ove godine ili naredne, vidjećemo. Sve zavisi od mene i moje kondicije i spremnosti", kazala je Radunović.

Trener Goran Bošković kazao je da vjeruje da će Radunović svojim igračkim kvalitetima i iskustvom doprinijeti da Budućnost Volkano igra još bolje i pomoći u razviju mladih košarkašica.

"Radunović će u podgoričkom dresu debitovati protiv Partizana, 4. februara u Beogradu", rekao je Bošković.

On je kazao da se Budućnost Volkano bori za jedno od prva dva mjesta u grupi, ali da ne zavisi sve samo od njih već i od drugih rezultata.

"Moramo dobiti obje utakmice i sačekati konačan epilog. Dolaskom Radunović rastu i ambicije, ali ne nešto pretjerano. Mi smo sve zacrtali u nekim okvirima. Ne želimo da stavljamo pritisak na Radunović i ekipu", kazao je Bošković. (Mina)

Portal Analitika