Košarka

ŠEHOVIĆ: Imamo kvalitet i karakter da pobijedimo Zvezdu!

Budućnost Voli sinoć je izborila značajan tijumf pred svojim navijačima, pobijedivši ovogodišnjeg učesnika Eurolige, ekipu Dinamo Sasarija rezultatom 93:86. „Plave“ je sjajnim skorom od 27 poena i 13 skokova predvodio briljantni Suad Šehović. On je sumirajući utiske, u razgovoru za Portal Analitika, kazao da su igrači bili veoma motivisani da se što bolje dokažu protiv jake ekipe Dinama i da je izborena važna pobjeda koja podgorički tim drži i dalje u trci za „top 16“.
ŠEHOVIĆ:   Imamo kvalitet i karakter da pobijedimo Zvezdu!
Portal AnalitikaIzvor

Šehović navodi da se Budućnost već okreće predstojećoj utakmici sa Crvenom zvezdom, koja je lider ABA lige i dodaje da „plavi“ imaju kvalitet i karakter da im nanesu prvi poraz.  

- Sigurno da je bila velika motivacija, kako pojedinačna tako i ekipna, da se u ovoj utakmici što bolje dokažemo, jer smo igrali protiv euroligaša koji je dominirao i protiv mnogo jačih timova od nas i igra prelijepu košarku. Nama je to bio motiv više i mi smo to iskoristili i sjajnom napadačkom i odbrambenom igrom, došli do dva boda koja nas drže i dalje u borbi za „top 16“ - kazao je Šehović za Portal Analitika.

On je dodao da je pobjeda rezultat timske igre, iako je njegov učinak od 27 postignutih poena i 13 skokova, bio na zavidnom nivou. 

- U ovoj utakmici sam se istakao ja, u drugoj će to biti neko drugi. Sigurno da sam uz pomoć ostalih igrača došao do otvorenih šuteva koje sam pogodio. Jer, dešavalo se i u drugim utakmicama da budem u šansi, ali da promašim, tako da mogu reći da su se neke stvari pogodile. Ja sam bio taj koji je vodio ekipu sinoć protiv Dinamo Sasarija, dok se nadam da će u ostalim mečevima to biti neko drugi. To je veličina našeg tima - što u svakoj utakmici odskoči drugi pojedinac i nije lako ostalim protivncima da se spreme za nas - kazao je Šehović i dodao:   

- Pad u posljednjoj četvrtini je uslijedio zbog, moglo bi se reći, neke vrste opuštanja i pogleda na semafor gdje se vidjelo 20 razlike. Ali, mislim da je to bila jedina loša stvar u sinoćnjoj utakmici, to kratko opuštanje i zadovoljavanje sa razlikom. Jer, i sami ste vidjeli, u pitanju je ekipa kojoj ako dozvoliš malo prostora, vrate se u meč za par minuta i mislim da je najvažnije da smo pobijedili, a to ćemo iz utakmice u utakmicu popravljati.

Predstojeći duel „plavi“ igraju sa Zvezdom, u ponedjeljak u okviru ABA lige, od 18 časova. Šehović ističe da su igrači dobili injekciju samopouzdanja pobjedom protiv Sasarija, ali da im pogled na tabelu govori da je Zvezda jedina neporažena ekipa u ligi, što će biti dodatni motiv da im nanesu prvi ovogodišnji poraz.

- Riječ je o najkvalitetnijoj ekipi u ligi, što je pokazala u proteklih osamnaest kola, tako da imamo dovoljno vremena da pokušamo da se spremimo da ih zaustavimo i usporimo njihovu igru, i ako se ukaže prilika, a ja se nadam, da imamo i kvalitet i karakter da dođemo do pobjede - kazao je Šehović za Portal Analitika i dodao: 

- Tempirali smo formu, ali to ipak zavisi od utakmice do utakmice. Sinoć nam je protivnik bila ekipa koja igra brzu košarku, a koja nam je dozvolila da igramo isto vrlo napadački, što smo iskoristili i pogodili dosta šuteva. Protiv Zvezde mislim da neće biti ni približno slična košarka, iz razloga što je to prije svega jedna defanzivna ekipa i moraćemo i mi dosta da se skoncentrišemo na defanzivu i očekujem čvrstu i jaku utakmicu.  Što se forme tiče, mislim da se podigla u odnosu na prethodne utakmice i da je u najvažnijem trenutku, kada se igraju nabitniji mečevi, forma tu.

Sjajni prvotimac "plavih" navodi da je publika uvijek njhov „šesti“ igrač i nada se da će njihova podrška biti još veća, sad kada slijede najvažniji mečevi.

- Mislim da nam je izrečena kazna zbog incidenata u meču protiv Banvita, uslovno rečeno, bila prava, jer nam je publika mnogo bitna i naš je „šesti“ igrač. U svim našim pobjedama dali su veliki doprinos i ja im se ovom prilikom zahvaljujem i nadam se da će sada, kada su najvažniji mečevi pred nama, sala biti još ispunjenija i da ćemo zajedno slaviti pobjede - zaključio je Šehović.

A.P.      

Portal Analitika