Politika

Knežević – Nesterenko: O NATO-u jedino na referendumu

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević primio je danas u zvaničnu posjetu ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori, Andreja Nesterenka sa saradnicima, zamjenikom Vladimirom Gurkovim i savjetnikom u Ambasadi Aleksandrom Kulješovom.
Knežević – Nesterenko: O NATO-u jedino na referendumu
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su, kako je saopšteno iz DNP, prisustvovali i predsjednik Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Predrag Bulatović i Šef Medijskog centra DNP Dragan Koprivica.

- Knežević je još jednom ponovio stav Demokratske narodne partije da je odluka Vlade Crne Gore o priključenju sankcijama protiv RF suprotno većinskoj volji građana Crne Gore, a da s ekonomskog i geopolitičkog aspekta njihove posljedice mogu biti izuzetno štetne za Crnu Goru. Predsjednik DNP je naglasio da izuzetno uvažava činjenicu što Ruska Federacija nije uzvratila recipročnim mjerama, time još jednom pokazujući iskrenu posvećenost razvoju tradicionalno dobrih odnosa sa Crnom Gorom – navodi se u saopštenju.

Knežević je takođe saopštio da isforsirano pitanje eventualnog učlanjenja Crne Gore u NATO jedino može biti rješavano na referendumu, na kojem bi građani odlučivali o tom pitanju. Predsjednik DNP je još jednom istakao da je za Crnu Goru najbolji okvir vojne neutralnosti, i da bi eventualno učlanjenje naše države u NATO-savez moglo doprinijeti dodatnom destabilizovanju društveno-političkih prilika, ali i pogoršanju odnosa Crne Gore sa Ruskom Federacijom. Predstavnici DNP i Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori takođe su dogovorili dalje modalitete saradnje s ruskom Ambasadom, u okviru kojih je i razmatrana mogućnost susreta predstavnika DNP sa zvaničnim predstavnicima Ruske Federacije na nivou parlamenata i drugih državnih institucija.

  

Portal Analitika