Muzika

Kemal Monteno biće sahranjen u Sarajevu

Kemal Monteno, umjetnik koji je stvorio himnu Sarajeva, biće sahranjen u tom gradu. Bosanski kantautor preminuo je juče ujutro u 66. godini u Zagrebu, nakon komplikacija poslije transplatacije bubrega.
Kemal Monteno biće sahranjen u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

"Još uvijek nemamo informacije o tačnom terminu sahrane, ali će tata biti sahranjen u Sarajevu", rekla je Kemalova ćerka Adriana bosanskom portalu Klix.

Folk zvijezda Halid Bešlić i operski pjevač Ivica Šarić pokrenuli su incijativu da se Monteno sahrani na groblju Bare, odmah uz svoje velike prijatelje i legende Sarajeva Mirzu Delibašića i Davorina Popovića.

- Sada sam razgovorao sa “Pokopom”, ali nažalost ne postoji mogućnost i mjesto u tom dijelu groblja da bi naš Kemo bio sahranjen uz prijatelje. Rekao sam ljudima iz “Pokopa” da ću kontaktirati familiju i da neko od njih treba da dođe da vidi mjesto gdje bi Monteno trebao biti sahranjen. Oni moraju donijeti konačnu odluku. Svi bi voljeli da Kemal bude uz Davora i Mirzu, jer su bili veliki drugovi i legende Sarajeva, koje su mnogo zadužili svojim djelima. Prema informacijama koje su mi dali iz “Pokopa” Monteno bi trebao biti sahranjen u blizini Uglješe Uzelca - rekao je Šarić dnevnom listu Avaz.

 
Portal Analitika