Rukomet

RL: Budućnost bolja i od Krima

Rukometašice Budućnosti pobijedile su večeras u Skoplju ljubljanski Krim 35:24 (17:9), u prvoj utakmici trežeg turnira Regionalne lige. Podgorički tim upisao je peti trijumf i zadržao maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja.
RL: Budućnost bolja i od Krima
Portal AnalitikaIzvor

Na prvom turniru bio je bolji od Metalurga (30:15) i Krima (33:15), a na drugom od Podravke iz Koprivnice 25:19 i Danilovgrada 30:23. Krim je doživio četvrti poraz, a ostvario je i jednu pobjedu.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Biljana Pavićević sa sedam, Radmila Petrović je postigla šest, dok su Katarina Bulatović i Kristina Neagu postigle po četiri gola.

Trener Dragan Adžić kazao je odnos djevojaka bio sjajan od prvog do posljednjeg minuta i da je zbog toga izuzetno zadovoljan.

"Krim je kvalitetan protivnik i bila je to veoma dobra provjera. Sve igračice su dobile priliku, zadovoljan sam izdanjem svih djevojaka jer su pokazale pravi odnos i dobru formu. Igrali smo kvalitetno u odbrani, postigli veliki broj golova iz tranzicije. U finišu meča smo primili nekoliko nepotrebnih golova, ali nemam nikakvih zamjerki i veoma sam zadovoljan", kazao je Adžić.

U prvom meču skopskog turnira Danilovgrad je savladao Metalurg 21:18 (10:9). Budućnost će sjutra u drugom meču, u 19 sati, igrati protiv Metalurga. Rukometašicama Budućnosti dueli u Skooplju su generalna proba za nastavak Lige šampiona i meč sa Dinamom 31. januara u Volgogradu. (Mina)

Portal Analitika