Politika

Konjević: Pitanje razgraničenja sa BiH završeno

Jedna od tema sastanka, ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića sa šefovima diplomatskih misija država članica EU u Crnoj Gori, bilo je i pitanje razgraničenja sa Bosnom i Hercegovinom.
Konjević: Pitanje razgraničenja sa BiH završeno
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je učestvao na redovnom sastanku na poziv šefa Delegacije EU Mitje Drobniča. 

"Predstavnici država članica EU su iskazali interesovanje za razgraničenje sa Bosnom i Hercegovinom i pitanje Sutorine. Ministar Konjević ih je detaljno izvijestio o toku pregovora i konstatovao da je za Crnu Goru pitanje razgraničenja sa BiH završeno. On je, takođe, iskazao nadu da će se ubrzo završiti razgraničenje sa Kosovom i Albanijom, kao i da će se u toku ove godine taj proces započeti sa Srbijom", saopšteno je iz MUP-a.

Ministar je sa predstavnicima država članica EU razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u regionu u svjetlu nedavnih dešavanja u Francuskoj.

"Izražavajući duboko žaljenje zbog terorističkog napada na redakciju satiričnog lista Šarli Ebdo, ministar Konjević je informisao prisutne o aktivnostima koje crnogorske službe bezbjednosti preduzimaju po pitanju prevencije i sprečavanja terorizma u Crnoj Gori", saopšteno je iz MUP-a.

Konjević je ukazao i na činjenicu da je Vlada Crne Gore utvrdila izmjene Krivičnog zakonika kojima se propisuju stroge kazne za učešće crnogorskih građana u stranim oružanim sukobima i da se očekuje njegovo usvajanje na januarskom zasijedanju Skupštine Crne Gore.

On je naglasio da je za ovo pitanje izuzetno važna regionalna saradnja.

Portal Analitika