Društvo

Priznanje policajcu za sprječavanje pljačke

Službenik zatvorske policije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) Miloje Lukovac 4. januara je spriječio pljačku u jednoj podgoričkoj prodavnici, a za taj čin danas je dobio plaketu za hrabrost i zahvalnost potpredsjednika Vlade i ministra pravde Duška Markovića.
Priznanje policajcu za sprječavanje pljačke
Portal AnalitikaIzvor

„U ime Ministarstva pravde i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, ali, i u svoje ime, želim da vam uručivanjem ove plakete za iskazanu hrabrost zahvalim na hrabroj i ljudskoj reakciji kojom ste spriječili pljačku u trgovinskoj radnji u Podgorici 4. januara. Reagovali ste kako priliči pripadniku službe i pokazali kako treba da se brane interesi zajednice i kad niste na radnom mjestu“, kazao je Marković uručujući Lukovcu plaketu.

Lukovac je istakao da je postupio isključivo po savjesti, ne očekujući bilo kakvu nagradu ili posebnu počast. Zato je, zahvalivši se na plaketi, kazao da mu ova počast znači, tim prije, više.

Marković je kazao da je obaveza svakog pojedinca da radi u korist zajednice, time doprinoseći ne samo njenoj pravilnoj izgradnji već i jačanju veza među ljudima koje počivaju na zajedničkim principima i vrijednostima, ali i dodao da dinamika savremenog života ličnim interesima daje značajan primat u odnosu na one opšte, te da je, utoliko prije, iskazana hrabrost Lukovca svijetli primjer svima.

Portal Analitika