NATO

Samardžić na sastanku Vojnog komiteta NATO

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore admiral Dragan Samardžić prisustvovao je redovnom sastanku Vojnog komiteta NATO posvećenom novoj misiji u Avganistanu ’’Resolute Support’’ (RSM) u formatu članica i zemalja kontributora koji je održan danas u sjedištu NATO u Briselu.
Samardžić na sastanku Vojnog komiteta NATO
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno Portalu Analitika iz Ministarstva odbrane, na sastanku je iskazana potpuna posvećenost realizaciji operativnog plana misije, istaknuti su izazovi sa kojima se suočavaju snage na terenu, a bilo je riječi i o planovima za pomoć u održivosti avganistanskih snaga bezbjednosti u narednih nekoliko godina.

„Takođe, istaknut je značajan napredak u izgradnji sposobnosti avganistanskih snaga bezbjednosti koje su, završetkom ISAF operacije, u potpunosti preuzeli odgovornosti za bezbjednost zemlje. Neborbena misija ‘’Resolute Support’’ je započela 01.januara 2015.godine i predstavlja nastavak angažovanja NATO i partnerskih snaga nakon operacije ISAF, sa ciljem obuke, savjetovanja i pomoći avganistanskih snaga bezbjedbosti na operativnom i strategijskom nivou“, ističe se u saopštenju.

 
Portal Analitika