Politika

Tomčić: DPS ne shvata ozbiljno poruke iz Rezolucije EP

Član Predsjedništva Pozitivne Crne Gore Mirčeta Tomčić, kazao je da predlozi Zakona o tužilaštvu i specijalnom tužiocu, kojima se, kako kaže, ograničava nadležnost vrhovnog državnog tužioca, jasno pokazuju da Demokratska partija socijalista (DPS) ne uzima za ozbiljno poruke iz Rezolucije Evropskog parlamenta (EP). On podsjeća da je Pozitivna još prilikom izbora VDT-a ukazala da DPS kroz nove zakone o Specijalnom državnom tužilaštvu želi da veže ruke VDT-u i onemogućiti mu da radi posao u punom kapacitetu.
Tomčić: DPS ne shvata ozbiljno poruke iz Rezolucije EP
Portal AnalitikaIzvor

Na ovaj način vrhovnom državnom tužiocu, koji je izabran tropetinskom većinom u Skupštini, oduzima se moć da predlaže specijalnog tužioca, čiji je zadatak da procesuira slučajeve pranje novca, organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou", kazao je Tomčić za Portal Analitika.

Stoga je prema njegovim riječima, više nego očigledno da nema političke volje da se sudstvu i tužilaštvu omogući nesmetan i nezavisan rad, koji su ključni za uspostavljanje vladavine prava i proces priključivanja Evropskoj uniji (EU).

"Sve dok rezultati napretka ne budu vidljivi u praksi, a ne samo na papiru, ne možemo očekivati drugačije poruke evropskih zvaničnika niti zatvaranje ključnih poglavlja za pristupanje EU", zaključio je Tomčić

Portal Analitika