Fudbal

Simeone: Nikada neću trenirati Real

Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da 'nema tih para' za koje bi sjeo na klupu gradskog rivala Reala ili reprezentacije Brazila.
Simeone: Nikada neću trenirati Real
Portal AnalitikaIzvor

"Da li bih bio trener Real Madrida i Brazila da mi ponude najbolji mogući ugovor? Mislim da bih morao da propuštim takvu priliku i oprostim se od novca", rekao je Simeone.

Popularni Ćolo važi za jednog od najboljih mladih trenera Evrope, prošle sezone donio je 'Jorgandžijama' prvu titulu prvaka Španije od 1996. godine, a njegov menadžerski stil i pristup igri i igračima pobrao je veliki broj simpatija širom sv9ieta. 

S druge strane, Argentinac je rekao da zna da će jednog dana dobiti ponudu da predvodi svoju domovinu, ali i da nije dobio takvu ponudu poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu. 

"Nijesam dobio ponudu da preuzmem Argentinu poslije Mundijala u Brazilu, ali znam da će se to desiti jednog dana", rekao je Simeone, "Uvijek sam govorio da u nacionalnom timu ima mjesta za tipove ljudi, kako ja to volim da kažem – sina, oca i đeda. Rečeno trenerskim rječnikom, mislim da je to mjesto predviđeno za đeda. Nekoga ko je smiren i staložen, nekoga ko stvari može da sagleda na drugačiji način". (B92)

Portal Analitika