Vaterpolo

Perović: Idealna utakmica za mlađe igrače

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović kazao je da su ovo idealne utakmice za mlade igrače da stiču iskustvo.
Perović: Idealna utakmica za mlađe igrače
Portal AnalitikaIzvor

''Pokazali smo da smo bolji od Turske. Ono što je najvažnije jeste da mladi igrači dobiju maksimalan prostor i iskoriste šansu. Ove utakmice su idealne za njih da stiču samopouzdanje i iskustvo i to je cilj kroz cijelu Svjetsku ligu. Nastavićemo ovim putem. Oni (Francuzi) su malo jači od Turske, ali dogovor je da igramo sa mladim igračima da bismo dobili nekog novog za Svjetsko i Evropsko prvenstvo koje predstoje, a onda i naredna takmičenja. Treba vremena da se naviknu na igru u reprezentaciju, nijesmo ga imali puno. Imamo dvodnevne pripreme koje radimo češće i polako ulaze u sistem. Nadam se da će iz svega toga vrlo brzo izaći dva-tri igrača koja će nam valjati'', kazao je nakon meča selektor Ranko Perović.

''Nije bila baš lagana pobjeda kao što rezultat pokazuje. Ipak, prvi put igramo u ovom sastavu, nova su pravila i vidi se da se još tražimo. Na mladost i veliku borbu uspjeli smo da savladamo Tursku. Nadam se da sam opravdao povjerenje, da ću nastaviti sa dobrim partijama i ubuduće dobijati poziv'', poručio je Stefan Vidović.

Portal Analitika