Crna hronika

Uhapšen zbog sumnje da je bacio bombu na "Jabuka Company"

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Odjeljenja bezbjednosti Rožaje rasvijetlili su podmetanje eksplozivne naprave u trgovinskoj radnji vlasništvo firme „Jabuka Company“ u Rožajama, počinjeno u novembru prošle godine, i zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti danas lišili slobode K.N. (21) iz Rožaja, saopšteno je iz Uprave policije.
Uhapšen zbog sumnje da je bacio bombu na "Jabuka Company"
Portal AnalitikaIzvor

Intenzivne policijske aktivnosti, sprovedene u prethodnom periodu, ukazuju na sumnju da je K.N. 15. novembra 2014. godine, oko 03,30 časova, većim kamenom polomio izlog na objektu marketa br. 2, u vlasništvu „Jabuka Company“ d.o.o. Rožaje, a zatim u unutrašnjost radnje ubacio eksplozivnu TNT napravu koja se potom aktivirala i eksplodirala.

Od dejstva eksplozivne naprave je na objektu pričinjena veća materijalna šteta u vidu lomljenja prozora izloga, uništenja ulaznih vrata i konstrukcije izloga.

Službenici OB Rožaje su, odmah po prijavi događaja, izašli na lice mjesta. Izvršen je uviđaj, kojim je rukovodio zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Rožajama, uz prisustvo vještaka za požare, eksplozije i havarije i vještaka drugih odgovarajućih struka. Izuzeti tragovi upućeni su na vještačenje u Forenzički centar.

Službenici kriminalističke policije OB Rožaje su, dan nakon izvršenja ovog krivičnog djela, uz pretodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Rožajama, izvršili pretrese kuća i pomoćnih objekata na više lokacija. Određeni predmeti koji su pronađeni takođe su upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja i lišenja slobode K.N.

Osumnjičeni K.N. je danas, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Službenici OB Rožaje, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju podmetanja eksplozivne naprave od jutros u marketu br. 1 u vlasništvu pomenute firme, kao i mjere i radnje na rasvjetljavanju podmetanja eksplozivne naprave u ovoj radnji iz januara ove godine i podmetanju požara u radnji br. 3 iz oktobra prošle godine. Policijske aktivnosti na rasvjetljavanju ovih delikata se odvijaju u dobrom pravcu.

Krivična djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija počinjena podmetanjem ili bacanjem eksploziva su inače specifična krivična djela, koja zahtijevaju određeno vrijeme za sprovođenje dokaza, budući da je pri rasvjetljanju ovih delikata, između ostalog, potrebno izvršiti potrebna vještačenja. Podmetanje eksplozivne naprave u pomenutoj radnji iz novembra prošle godine je upravo rasvijetljeno uz značajan doprinos Forenzičkog centra, kao i operativnog rada službenika OB Rožaje.

 

Portal Analitika