Društvo

PODGORICA: Uhapšena tri lica zbog osam krađa i razbojništava

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su osam imovinskih delikata – šest krivičnih djela razbojništvo, krivično djelo teška krađa i krivično djelo krađa, i zbog sumnje da su ih počinili identifikovali i procesuirali tri lica.
PODGORICA: Uhapšena tri lica zbog osam krađa i razbojništava
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta CB Podgorica su sinoć lišili slobode A.L (21) i M.R. (22) iz Podgorice, dok se M.R. (23), takođe iz Podgorice, već nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela.

Ova tri lica se sumnjiče da su šest razbojništava, tešku krađu i krađu na području Podgorice izvršila u periodu od 17. novembra 2014. do 09. januara 2015. godine.

Osumnjičeni A.L. je, kako se sumnja, počinio sva navedena krivična djela – šest razbojništava, tešku krađu i krađu. Tri razbojništva A.L. je, sumnja se, počinio sam, dok je tri počinio u saizvršlaštvu sa M.R. (22). Sumnja se da je A.L. tešku krađu počinio zajedno sa M.R. (23), dok je krađu počinio sam.  

Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su A.L. i M.R. (22), 09. januara 2015. godine, počinili razbojništvo u kazinu – igraonici „Bilijarda“, koja se nalazi u Hercegovačkoj ulici. Njih dvojica su, kako se sumnja, oko 04,00 časa ujutru ušla u objekat kazina „Bilijarda“, gdje je A.L. radniku S.S. zadao više udaraca drškom od startnog pištolja po glavi. Radnik je nakon toga, sumnja se, predao A.L. novac od pazara u iznosu od 4.800 eura, a potom su se osumnjičeni A.L. i M.R. udaljili sa lica mjesta.

Sumnja se i da je A.L, 30. decembra 2014. godine, počinio razbojništvo u marketu „Vivija 2“, koji se nalazi u ulici Marka Radulovića. On je, kako se sumnja, oko 22,00 časa uz prijetnju startnim pištoljem od radnice N.M. otuđio oko 25 eura pazara.

Osumnjičeni A.L. je, kako se sumnja, 02. januara 2015. godine, počinio i razbojništvo u marketu „Roda“ u Studentskoj ulici, gdje je takođe uz prijetnju startnim  pištoljem, od radnica S.V. i J.R. otuđio pazar od oko 190 eura.

Sumnja se i da je A.L, 05. januara 2014. godine, počinio razbojništvo na način što je od S.M, radnice objekta „Tobacco Shop“, koja se nalazi u Hercegovačkoj ulici, uz prijetnju startnim pištoljem, otuđio 300 eura pazara.

Takođe se sumnja da su A.L. i M.R. (22) dan kasnije, 06. januara, razbojništvo počinili u objektu marketa „Planet“ u Aerodromskoj ulici, odakle su uz prijetnje koje je startnim pištoljem radnici Lj.M. uputio M.R. otuđili 312 eura.

Dva dana kasnije, 08. januara, njih dvojica su, kako se sumnja, počinili razbojništvo u marketu „MB“, u ulici Oktobarske revolucije, tako što su uz prijetnju startnim pištoljem, koju je radnicima uputio A.L, dok je M.L. stajao ispred radnje čuvajući stražu, otuđili oko 850 eura pazara.

Takođe se sumnja da su A.L. i M.R. (23), u noći između 22. i 23. septembra 2014. godine, počinili tešku krađu tako što su provalili u prostorije kafe bara „Pečurka“, koji se nalazi u ulici Vojislavljevića, iz kojeg su otuđili 60 eura, ključeve od vozila „Seat Ibiza“ i registar kasu u kojoj se nalazilo 20 eura koje su takođe otuđili. Nakon izlaska iz objekta kafe bara oni su, kako se sumnja, otuđili i vozilo „Saet Ibiza“ koje su otključali ključeviima koje su pronašli u lokalu, a potom su se odvezli sa lica mjesta. Njih dvojica su vozilo odvezli do Budve gdje su ga i ostavili.

Osumnjičeni A.L. je, sumnja se, počinio i krađu na način što je otuđio još jedno vozilo, 17. novembra 2014. godine. On je naime, kako se sumnja, krećući se ulicom Ivana Vujoševića, primijetio da je parkirano vozilo „Seat Ibiza“ karavan ostavljeno upaljeno, a potom je sjeo u vozilo i odvezao ga, a nakon izvjesnog vremena vozilo je ostavio na jednom parkingu u Podgorici.

Policijski službenici su pronašli oba vozila i vratili ih vlasnicima.

Službenici CB Podgorica takođe su kod trećeg lica pronašli i predmetni pištolj, koji je kako se sumnja korišćen prilikom vršenja razbojništva, a za koji se tek tada ispostavilo da je startni.

Osumnjičeni A.L. i M.R. (22) su danas predat zamjeniku Višeg držacnog tužioca u Podgorici. Nadležnom tužiocu su na dalje postupanje predati i pomenuti pištolj, kao i određeni predmeti za koje se sumnja da su povezani sa vršenjem krivičnih djela.

 

Portal Analitika