Kultura

Poziv mladim rediteljima za učešće na Filmskom festivalu u Karlovim Varima

Crna Gora pozvana je da nominuje kandidata za učešće u novom programu mreže „Future Frames - 10 New Filmmakers to Follow“, putem koje će biti promovisani novi reditelji na Filmskom festivalu u Karlovim Varima.
Poziv mladim rediteljima za učešće na Filmskom festivalu u Karlovim Varima
Portal AnalitikaIzvor

U slučaju odabira, od crnogorskog kandidata se očekuje prisustvo na KVIFF koji se održava od petog do osmog jula ove godine, tokom kojeg će biti upriličena češka premijera selektovanog filma.

Tim povodom Ministarstvo kulture pozvalo je sve zainteresovane studnete režije i reditelje koji završavaju studije u tekućoj školskoj godini da apliciraju za ovaj program, koji se realizuje zahvaljujući članstvu naše zemlje u Evropskoj filmskoj promociji (EFP).

- Film ili diplomski film (kratki ili srednjemetražni, do 60 minuta), kojim se aplicira, mora da bude proizveden u prošloj ili ovoj godini. Aplikacioni formular, koji se možet naći na internet stranicama Ministarstva kulture, sa obaveznim prilozima, Vimeo linkom sa engleskim titlom, i DVD kopijom filma bez titla, neophodno je dostaviti do 1. februara na adresu: Ministarstvo kulture, Njegoševa ulica, 81250 Cetinje, sa naznakom "Konkurs European Film Promotion" - navodi se u konkursu ministarstva.

Predselekciju jednog kandidata u Crnoj Gori vrši Stručna komisija Ministarstva kulture, na osnovu ovog konkursa, a shodno propozicijama EFP, a rezultati će biti javno objavljeni.

U slučaju finalne selekcije, koju vrši KVIFF, autor je dužan da o svom trošku izradi DCP kopiju filma sa engleskim titlom za potrebe češke premijere, dok će Ministarstvo kulture finansirati participaciju u programu, put i smještaj u Karlovim Varima.

Za dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Iliji Subotiću, predstavniku Crne Gore u European Film Promotion putem telefona 041/232-583, ili elektronske pošte: ilija.subotic@mku.gov.me.

Portal Analitika