Zanimljivosti

Petnaest napuštenih životinja o kojima brine Mirjana

Mirjana Vasiljević, plemenita čitateljka Portala Analitika trenutno brine o petnaest napuštenih životinja. Ona je, za akciju doniranja hrane za napuštene pse koju su pokrenuli naš portal i Pet shop „Victoria“, poslala priču o neobičnoj sudbini njenih četvoronožnih prijatelja.
Petnaest napuštenih životinja o kojima brine Mirjana
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Psi i mačke su, kako kaže, neizmjerno zabavni i druželjubivi, ali njihove priče su tužne, svaka na svoj način. Neki su pronađeni na ulicama, pored kontejnera, gdje su tražili nešto od hrane kako bi mogli da prežive. Mirjana je spasila petnaest napuštenih životinja od ružne sudbine i odlučila da ih kada može nahrani i pruži im ljubav.

2001mirjaninpas3

Tako su: Vidra, Laki, Lesi, Bubi, Gigo, Milica, Nina, Riksi, Marko, Crni, Šapo, Maza, Tranto, Žućo i Dina, našli utočište i ljubav kod čitateljke Portala Analitika koja bi čak željela da svim životinjama pomogne, jer smatra da se i o njima treba brinuti kao o ljudima.

„Volim životinje i da imam mogućnosti svim napuštenim životinjama sa ulice bih pomogla.

2001mirjaninpas2

Da imam prostora dovela bih kući sve te nemoćne duše“, kaže Mirjana za naš portal.

Podsjećamo Pet shop „Victoria“ iz Podgorice i Portal Analitika pokrenuli su akciju doniranja hrane za napuštene pse. Naime, pomenuta prodavnica za kućne ljubimce doniraće džakove od tri kilograma hrane za pse, za prvih deset čitaoca koji pošalju priče o napuštenim psima o kojima brinu po kvartovima Podgorice.

1301victoria1

Akcija doniranja trajaće sve dok na adresu kristina.cetkovic@portalanalitika.me stignu prvih deset priča o napuštenim psima o kojima brinu ljudi dobre volje. Svih deset priča objavićemo na Portalu Analitika.

Svi zainteresovani za učešće u akciji treba da na pomenutu adresu dostave priču i fotografiju „najvjernijeg čovjekovog prijatelja“ o kojem brinu. U nekoliko rečenica potrebno je da napišu zašto su se odlučili da brinu o napuštenim psima, kako su našli pse, koliko vremena izdvajaju za njih, kako na njihovu humanost reaguju komšije, sa kojim se problemima susrijeću i slično.

Iz Pet shopa „Victoria“ će ove humane ljude, koji ipak i u teškim vremenima brinu o onima koji su ostavljeni i odbačeni, nagraditi sa po jednim džakom od tri kilograma „Universal hrane Dog&Style“.

2001mirjaninpas1

Vlasnik pomenute prodavnice za kućne ljubimce Željko Radoman, doniraće gratis hranu i u naredna tri mjeseca, ukoliko neki od napuštenih pasa, čije ćemo priče objaviti u okviru akcije, budu registrovani kao vlasnički.

2001mirjaninamacka

Prvih deset čitaoca će biti obaviješteni gdje mogu da preuzmu doniranu hranu.

Pet shop „Victoria“ se nalazi u Studentskoj lameli br. 9, preko puta šoping centra „Delta city“, u prvoj profesorskoj zgradi. Nude širok izbor hrane, poslastica, kozmetike, igračaka i opreme za kućne ljubimce.

2001dina
Portal Analitika