Abiznis

Danas predstavljanje izvještaja Svjetske banke

Predstavnici Svjetske banke (SB) predstaviće danas sedmi redovni ekonomski izvještaj za jugoistočnu Evropu (JIE).
Danas predstavljanje izvještaja Svjetske banke
Portal AnalitikaIzvor

Iz SB je saopšteno da će biti predstavljen izvještaj o nedavnim ekonomskim kretanjima u šest zemalja jugoistočne Evrope - Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji i Srbiji.

-Ovo izdanje izvještaja će predstaviti različit ekonomski učinak u šest zemalja, strukturne izazove i prosperitete za rast u ovoj godini- kazali su iz SB.

Izvještaj će u Beogradu predstaviti direktor SB za zemlje JIE Elen Goldstajn i vodeći ekonomista SB za regiju Evrope i centralne Azije Galina Vinslet.

Nakon regionalne prezentacije, ekonomista SB u Crnoj Gori, Sanja Madžarević Šujster će ukratko predstaviti dio izvještaja koji se odnosi na Crnu Goru.

Uspostaviće se video veza sa svim kancelarijama SB u šest zemalja, tako da će i ekonomisti SB za tu regiju biti na raspolaganju za pitanja u svojim zemljama.

SB je snizila procjenu rasta crnogorske ekonomije u ovoj godini na 3,4 odsto, sa 3,5 odsto koliko je predviđala u junu. Prema novim zimskim prognozama SB za svjetsku ekonomiju, crnogorski bruto domaći proizvod (BDP) bi u narednoj godini trebalo da poraste 2,9 odsto.

(Mina biznis)

 
Portal Analitika