Politika

DAN: Slučaj Informer u aneksu sporazuma DPS-a i SDP-a

DPS i SDP usaglasili su u nacrtu aneksa koalicionog sporazuma o vršenju vlasti na državnom nivou formulaciju da država mora sankcionisati medije koji objavljenim sadržajem ugrožavaju javni moral, piše Dan.
DAN: Slučaj Informer u aneksu sporazuma DPS-a i SDP-a
Portal AnalitikaIzvor

Na insistiranje SDP-a to je uključeno u nacrt sporazuma, jer socijaldemokrate tvrde da list Informer vodi prljavu kampanju protiv brojnih javnih ličnosti u Crnoj Gori, koja je kulminirala objavljivanjem prizemnog sadržaja o direktorici MANS-a Vanji Ćalović.

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, ova formulacija je navedena u prvom dijelu aneksa sporazuma, gdje su objašnjeni strateški prioriteti i ključne programske odredbe. DPS i SDp su usaglasili da „država mora učiniti sve da poštuje medijske slobode, ali i da jača profesionalne standarde i sankcioniše medijske sadržaje kojima se ugrožava javni moral“.

U drugom dijelu aneksa se navode ekonomski strateški prioriteti gdje neće biti pitanja zakupa Kraljičine plaže, niti aneksa ugovora o Svetom Stefanu, jer dvije stranke i dalje ne mogu da se dogovore šta da rade povodom tih projekata. Pregovori o aneksu sporazuma trebalo bi da budu nastavljeni krajem ove sedmice.

 
Portal Analitika