Politika

Radulović: Povlačenje ambasadora nije dobro

Državni sekretar za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Vladimir Radulović ocijenio je da eventualno povlačenje ambasadora Bosne i Hercegovine iz naše države ne bi bio dobar znak kada su u pitanju odnosi sa BiH i stabilizacija prilika u regionu.
Radulović: Povlačenje ambasadora nije dobro
Portal AnalitikaIzvor

Radulović je, u emisiji ''Replika'' na RTCG ocijenio da je rano za komentar takve informacije, s obzirom da se radi o medijskim spekulacijama.

Radio Slobodna Evropa prenio je danas, pozivajući se na neimenovane izvore iz Predsjedništva BiH da ta zemlja razmišlja o povlačenju ambasadora iz Crne Gore, nakon što je predsjednik Filip Vujanović odložio potpisivanje ukaza o postavljanju ambasadora Crne Gore u BiH.

Radulović je podsjetio da je predsjednik Vujanović samo odložio potpisivanje ukaza.

"Potpuno sam uvjeren da je ovakav stav predsjednika Vujanovića proistekao iz želje da ukaže na svu senzibilnost, kompleksnost i važnost problema za Crnu Goru, BiH i region i da omogući našim prijateljima u Sarajevu i BiH da na jedan otvoren, demokratski način, bez ikakvih pritiska dođu do svog konačnog stava. I da nakon toga uslijedi vrlo brzi odlazak ambasadora Crne Gore u Sarajevo i nastavaka rješavanja pitanja razgraničenja sa BiH, na tragu onoga što su državne komisije dvije države činile prethodnih šest godina'', kazao je Radulović.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika