Politika

Bardhi: Đeljošaj na mišiće pokušava da zadrži poslaničku funkciju

Lider Demokratskog saveza Albanaca (DSA) Mehmet Bardhi kazao je danas da je odluka poslanika Albanske alternative (AA) u Skupštini Crne Gore Nika Đeljošaja da ne podnese ostavku na tu funkciju i ustupi mu mjesto, „pokušaj da silom, snagom mišića i prevare pokuša da zadrži to mjesto“.
Bardhi: Đeljošaj na mišiće pokušava da zadrži poslaničku funkciju
Portal AnalitikaIzvor

Bardhi je za Portal Analitika kazao da Đeljošaja treba sankcionisati, jer je, kako kaže, njegova odluka da mu ne ustupi mjesto poslanika nepojmljiva.

„Nijesam još uvijek primio obavještenje o tome da neće podnijeti ostavku na funkciju, ali ne sumnjam da je tako. Mislim da nepoštovanje sporazuma nije dobar znak, prije svega za nas Albance. Ako između sebe ne poštujemo sporazume, onda ko drugi treba da ih poštuje. Odluka Đeljošaja je takođe i loš pokazatelj za izborni sistem. Sporazumi su sklapani da se primijenjuju, a ne da se ne poštuju“, istakao je Bardhi.
 
Upitan šta će preduzeti po ovom pitanju, lider DSA je poručio da će njegova partija analizirati trenutnu situaciju i čekati na svoje sljedeće korake, ali napominje da će to biti koraci koji će ići u administrativnom i zakonskom ovkiru.

„Odmah nakon što je isteklo vrijeme kada je Đeljošaj trebao da mi ustupi mandat slao sam njegovoj partiji zahtjev u pisanoj formi. Red je da imam odgovor od njih, a ne da se komunicira preko saopštenja. Do sada nijesam dobio odgovor, tako da ćemo vidjeti u stranci koji će biti dalji koraci“, kazao je Bardhi.

Podsjećamo da je danas iz AA saopšteno da Đeljošaj neće podnijeti ostavku na poslaničku funkciju u Skupštini Crne Gore. Bardhi je ranije kazao da u članu 3. koalicionog sporazuma između DSA, Demokratske partije (DP) i Albanske alternative stoji da dvije godine mandata pripadaju nekom iz Demokratske partije ili AA, a druge dvije godine nekome iz Demokratskog saveza. Prema riječima Bardhija, mandat se obračunava od dana objavljivanja zvaničnih rezultata izbora. Nakon isteka dvije godine, poslanik koji je koristio mandat daje ostavku kako bi drugi sa izborne liste nastavio korišćenje mandata, a Bardhi je bio drugi na listi.

N.D.

Portal Analitika